Nové zistenie vedcov je naozaj šokujúce.

Však ste sa práve pozreli do zrkadla? Áno, je to tak. Podľa výsledkov novej štúdie o nás tvar našej tváre prezrádza oveľa viac, než sme si doposiaľ mysleli. Vyzerá to totiž tak, že ľudia s okrúhlejšou a širšou tvárou majú väčší sexuálny apetít, než tí ostatní.

Článok pokračuje pod videom ↓

Autorom výskumu je Steven Arnocky, docent psychológie na univerzite Nipissing v Kanade. Arnockyho tím našiel pozitívnu súvislosť medzi pomerom dĺžky a šírky našej tváre a naším sexuálnym apetítom.

Výskumu pozostával z dvoch experimentov, ktorých sa spolu zúčastnilo 457 mužov a žien. Každý z participantov bol v čase konania sa experimentu vo vzťahu.

Ako sa dokázalo, čím bol pomer šírky a výšky tváre väčší (a teda čím bola tvár okrúhlejšia a širšia), tým boli ľudia sexuálne aktívnejší. Zároveň sa dokázalo, že daná zistená súvislosť bola rovnako platná ako u mužov, tak aj u žien.

Pri ostatných črtách tváre, ako napríklad položenie očí alebo lícnych kostí, sa podobná súvislosť nezistila. Čo sa však zistilo, bola jedna zaujímavá vec, a to síce že muži s vyšším pomerom šírky a výšky tváre (teda muži so širšou a okrúhlejšou hlavou) nemali problém ani s nezáväzným sexom a nevery sa dopúšťali častejšie.

pixabay.com

Ako hovorí autor výskumu, Steven Arnocky: “Našimi zisteniami sme dokázali, že tvar našej tváre a jej črty sú ukazovateľom istých dôležitých informácií o našom sexuálnom živote.”

Zaujímavé sú aj zistenia jednej z predošlých štúdií, ktorá sa taktiež venovala charakteristikám ľudí so širšou a okrúhlejšou hlavou. V tom prípade však boli skúmaní len muži.

Zistilo sa však, že muži so širšou tvárou sú agresívnejší, dominantnejší a menej etickí, než muži s užšou tvárou. Rovnako sa o nich zistilo, že ženy ich považujú za atraktívnych, ak si chcú užiť nezáväzný sex, no pri dlhodobom vzťahu uprednostňujú mužov s užšou tvárou.

Ako ste na tom vy? Keď sa zadívate do zrkadla na svoju tvár, súhlasíte s týmito zisteniami?

Pozri aj: Aj sex môže zabíjať. Toto je 10 najbizarnejších (a najhlúpejších) úmrtí, za ktoré môže práve on

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov