Režisér Quentin Tarantino na pľaci filmu Once Upon a Time In Hollywood. Foto: MovieStillsDB

Už ste ich videli?

Quentina Tarantina netreba zrejme nikomu predstavovať. Na svedomí má také kultové snímky ako Pulp Fiction, Kill Billl, Divoký Django či viaceré iné. Pri ich pozeraní vám zrejme neraz napadla otázka, ako mu také scenáre vôbec mohli napadnúť. Odpoveďou je, že výrazne ho ovplyvnili tieto 3 horory, ktoré označuje za “perfektné”. 

Článok pokračuje pod videom ↓

O ktoré horory ide, prezradil portál Creepy Catalog. 

Vyháňač diabla (1973)

Tento kultový horor o herečke a jej dcére posadnutej démonom bol prvým hororom, ktorý bol nominovaný na Oscara. Aj keď je ešte z roku 1973 a ide doslova o “retro” horor, stále je veľmi desivý. Tarantino sa dokonca vyjadril, že raz túži natočiť hororový film, ktorý bude strašidelný ako Vyháňač diabla. 

Texaský masaker motorovou pílou (1974)

Na tomto filme je najdesivejšie asi to, že bol inšpirovaný skutočnou udalosťou. Už v dobe, kedy bol uvedený, bol považovaný za veľmi kontroverzný, a dodnes je považovaný za jeden z najdesivejších. Film sa síce dočkal viacerých adaptácií, originál bude ale stále len jeden — presne ten, ktorý označuje Tarantino za jeden zo svojich troch najobľúbenejších hororov.

Čeľuste (1975)

Dnes by nám možno viaceré zábery z tohto filmu prišli vtipné, avšak na tú dobu bol neuveriteľne pokrokový — až natoľko, že dodnes sa považuje za skutočný majstrovský kúsok. Thriller Stevena Spielberga o skupine mužov, ktorí lovia obrovského bieleho žraloka s chuťou na ľudské mäso bol vtedy trhákom, ktorý vypredával sály. Quentin Tarantino o tomto filme povedal, že nič lepšie odvtedy nebolo natočené, a že je to ten najlepší film, aký kedy videl. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov