Dostávate späť lásku, ktorú dávate?

Síce by sme na celom šírom svete nenašli jediný vzťah, ktorý by bol naozaj “učebnicový” a dokonalý, je potrebné povedať, že niektoré vzťahy sú na tom naozaj zle. Jeden z partnerov je sebecký a pokrytecký ignorant, pričom ten druhý si to odmieta priznať a neustále si naivne namýšľa, že jeho láska nie je jednostranná…

Článok pokračuje pod videom ↓

O tom, že riadky vyššie sa týkajú aj vás, vás možno presvedčí týchto 6 signálov. Sú totiž dôkazom toho, že ste sa ocitli v jednostrannom vzťahu.

#1 Váš partner si z vás spravil hračku

Keď ho potrebujete vy, nikdy tu pre vás nie je, no keď zapíska on (alebo ona), okamžite pribehnete ako verné šteňa. STOP! Máte predsa svoju hodnotu, ktorá je omnoho vyššia…

#2 Nie ste súčasťou jeho/jej života

Keď premýšľate nad svojou budúcnosťou vy, nerozmýšľate ako “ja”, ale ako “my”. Žiaľ, o tom druhom sa to povedať nedá. Veľmi dobre viete, že s vami v budúcnosti neráta – buď sa týmto rozhovorom vyhýba, ale vám to bolo dokonca povedané do očí.

pexels.com

#3 Stále je priveľmi zaneprázdnený/á

Áno, či už chodíme do školy, do práce alebo oboje, sú obdobia, kedy sa povinnosti naozaj nakopia a nemáme čas absolútne na nič iné. Ak to však pretrváva mesiace či roky, verte, že niečo naozaj nie je v poriadku.

#4 Neustále ste v strehu

Keď sme s človekom, ktorého milujeme a ktorý úprimne miluje nás, mali by sme byť sami sebou a nemali by sme sa pred ním báť odhaliť ani tie najskrytejšie zákutia našej duše. Ak však neustále musíte byť v strehu, čo povedať, ako zareagovať a ako sa správať, aby ste ho/ju neurazili, určite to nie je správne.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

#5 Jedným z vašich najčastejšie používaných slov je “prepáč”

Neustále sa mu/jej za niečo ospravedlňujete, no priznajte si – veľakrát ani len netušíte, za čo vlastne. Hovoríte to len preto, že táto osoba vo vás neustále vzbudzuje nejaké výčitky svedomia alebo vám na oči vyhadzuje veci, ktoré ani nie sú pravdou, no napriek tomu vás žiada, aby ste sa za ne ospravedlnili.

#6 “Ťahúňom” celého vzťahu ste vy

Vy musíte zavolať, vy musíte vymyslieť plány na víkend, vy musíte navrhnúť, kam spolu zájdete… Robíte to však len preto, že veľmi dobre viete, že ak by ste sa neozvali hoci aj 2 týždne, dotyčná osoba by sa vám ako prvá určite neozvala. Ešte stále nie je ten správny čas na to, aby ste si to priznali?

Pozri aj: Ste skutočne zamilovaní? Zistíte to, keď si úprimne odpoviete na týchto 20 otázok

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov