Foto: Unsplash/Mohamed Nohassi

Čo sa stane, ak máte okolo seba tých správnych ľudí?

Tá najlepšie verzia z vás prichádza až vtedy, keď sa cítite v bezpečí, ocenení, milovaní a podporovaní. Niektorí ľudia vám to však nedovoľujú. Portál Thought Catalog ale uvádza, že ak do vášho života vstúpi ten správny človek, ktorý vás bude podporovať a pomôže vám vystúpiť z vašej komfortnej zóny, začnú sa diať neuveriteľné veci.

Článok pokračuje pod videom ↓

Zásadná zmena prostredia niekedy stačí k tomu, aby ste za sebou nechali veľkú časť toho, čo vás vyčerpáva alebo brzdí. Pretože ak by ste ostali na rovnakom mieste, nič by sa nezmenilo. V takom prostredí sa nemôžete sa cítiť bezpečne a pohodlne, a rovnako je to tak aj s ľuďmi. Tí, ktorí z vás čerpajú energiu, nie sú čestní a úprimní, s nimi sa nikam neposuniete.

Foto: Unsplash/Marcos Rivas

Zmena prostredia je dôležitá

Prebudenie tej najlepšej verzie z vás ale potrebuje čas a priestor na zahojenie starých rán. To znamená zásadnú zmenu prostredia, kde vám niekto ublížil.

Ak sa napríklad potrebujete dostať cez nejakú traumu z detstva, je potrebné, aby ste sa na chvíľu držali od svojej rodiny, aby neovplyvňovali vaše rozhodnutia alebo vám nekazili vaše sny a túžby. Niekedy jednoducho potrebujete priestor a čas, až kým sa neuzdravíte. Pretože pokým to tak nie je, všetci títo ľudia vám budú iba neustále pripomínať bolesť, ktorú ste si prežili. Pri čase strávenom s nimi sa jednoducho nedokážete dať dokopy a neustále budete mať v hlave iba ich slová.

Potrebujete sa cítiť bezpečne

Ak sa potrebujete dostať z rozchodu, nemôžete jednoducho byť s ľuďmi, ktorí vám zlomili srdce alebo vás nejako zradili. Nedá sa existovať s tými, ktorí vám nerozumejú a berú vaše city na ľahkú váhu. Pri nich sa nemôžete stať tou najlepšou verziou seba samého. Neustále vás totiž porovnávajú s ostatnými alebo vám dávajú pocítiť, že pre nich nie ste dosť.

Foto: Unsplash/
Eric Ward

Vaša najlepšia verzia z vás sa prejaví iba vtedy, keď sa cítite bezpečne, keď ste milovaní a ocenení. Ak vás niekto rešpektuje a podporuje, ste v poriadku. Rôzni ľudia môžu vo vás vyvolať rôzne vaše verzie. Medzi nimi nájdete aj takých, ktorí vo vás aktivujú obranný režim, ak sa budete cítiť neisto. A rovnako sa objavia aj ľudia, ktorí vo vás ich slovami alebo klamstvami vyvolajú to najhoršie.

Správni ľudia a správne prostredie

Nemôžete sa rozvíjať a zlepšovať tam, kde vás ostatní zrazili na kolená. Problém nevyriešite opakovaním tých istých chýb dookola. Nedokážete sa skutočne zmeniť, pokým sa stále aktívne zúčastňujete na tom, pred čím sa snažíte utiecť. Ak chcete v sebe objaviť tú najlepšiu verziu seba samého, musíte sa od toho odtrhnúť. Rovnako je potrebné, aby ste sa držali ďalej od tých, ktorí vo vás vyvolávajú pocit, že pre nikoho nikdy nie ste dosť.

Najlepšia verzia z vás nikdy nebude prosperovať z toxicity iných ľudí, z neúcty alebo manipulácie. Môže sa rozvíjať iba vtedy, ak budete s tými, ktorí vám dávajú pocit bezpečia, lásky a podpory. Iba tí správni ľudia a správne miesto vám pomôžu rozkvitať. Postupne sa naučíte rozlišovať, čo je pre vás dobré alebo zlé. Nedovoľte, aby ste uviazli na zlom mieste s tými, ktorí vás ničia.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov