Ide o výmysel, ktorý má vydesiť ľudí, alebo o hrôzostrašnú skutočnosť?

Legendy o čiernookých deťoch sa medzi ľuďmi začali šíriť už v roku 1988. Vďaka neskoršiemu rozmachu moderných technológií a internetu sa z nich však stala hotová senzácia a internet je dodnes zaplavený množstvom desivých príbehov, v ktorom sú hlavnou postavou. Ak aj existujú, ľudia dodnes nevedia, kým vlastne sú. Niektorí hovoria o zvláštne zdegenerovaných ľuďoch, ďalší o démonoch, iní o mimozemšťanoch či duchoch. Toto je ich príbeh. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Kto sú čiernooké deti?

Je ťažké definovať niečo, o čoho existencii nie sme presvedčení. Pomôžme si však definíciou z Wikipedie. Tá hovorí o čiernookých deťoch ako o legende. Podľa nej to majú byť nadprirodzené bytosti vo veku od 6 do 16 rokov. Ich spoznávacími znakmi sú výnimočne bledá pokožka a kontrastné, veľmi nezvyčajné a temné, čierne oči. Svoje “obete” zvyčajne vyhľadávajú stopovaním, na opustených parkoviskách, či potulovaním sa v okolí obytných domov.

Zvyčajne sa údajne pohybujú buď osamote alebo vo dvojiciach. To aspoň tvrdia tisícky ľudí, ktorí v internetových diskusiách presviedčajú ostatných, že sa s nimi skutočne stretli. Ide o trollov alebo o príbehy založené na pravde? Názor si utvorte sami.

wikimedia.org

Čo je na čiernookých deťoch také zvláštne?

Samozrejme, ich “zvláštnosť” sa nekončí len pri čiernych očiach. Všetky príbehy, ktoré vyrozprávali ľudia, ktorí sa s nimi stretli, sa zhodujú vo viacerých veciach. Čiernooké deti vraj pôsobia na prvý pohľad veľmi hanblivo a uhýbajú vám zrakom. Keď sa vám však do očí pozrú, uvidíte ich čierne oči.

Ľudia tiež v tisíckach príbehov opisujú zvláštne správanie sa týchto detí. Ich reč a celkové spôsoby sú údajne až neprirodzene “dospelácke”. Dospelo vraj niekedy môže znieť aj ich hlas.

V čom sa však ľudia šíriaci tieto príbehy zhodujú je to, že mali pri čiernookých deťoch veľmi zlý pocit, ktorý však nedokážu identifikovať, popísať čí vysvetliť. Bez zjavného dôvodu pri nich pociťovali strach, úzkosť či bezbrannosť.

Legenda hovoriaca o čiernookých deťoch tiež hovorí, že osloviť sa vás pokúsia vždy s nejakou žiadosťou – napríklad zaviesť ich domov k rodičom, pomôcť im ošetriť zranenie, alebo vám napríklad zaklopú na dvere a poprosia vás, či si od vás môžu zavolať. Legenda tiež hovorí, že ak ich odmietnete – teda nedovolíte, aby vstúpili do vášho domu či nastúpili do vášho auta, jednoducho tak nespravia. Niečo im v tom údajne bráni.

Ako by ste zareagovali? Zaujímavé na príbehoch je, že žiaden z nich nehovorí o tom, že by čiernooké deti napríklad niekoho uniesli či zavraždili. Alebo títo ľudia už len nedostali možnosť šíriť svoje príbehy ďalej?

supernaturalmagazine.com

Príbehy o čiernookých deťoch

Pre niektorých sú čiernooké deti smiešnou “báchorkou”, pre niekoho nevysvetliteľnou záhadou. Do druhej skupiny patrí aj úspešný americký spisovateľ, ktorý sa už desaťročia zaoberá paranormálnymi javmi – David Weatherly. V roku 2012 napísal knihu, ktorú celú venoval skúmaniu tohto fenoménu. Súčasťou knihy boli aj príbehy ľudí, s ktorými sa David osobne stretol. Je presvedčený o tom, že títo ľudia skutočne prežili stretnutie s čiernookými deťmi. My vám niektoré z týchto príbehov prinášame.

Po ich prečítaní si skúste odpovedať na otázku – ak by vám pri dverách zazvonilo plačúce dieťa s čiernymi očami, vpustili by ste ho dnu?

#1 Ako sme spomínali v úvode, tieto príbehy sa šíria už od roku 1988. Autorom toho prvého je Brian Bethel, ktorý dodnes tvrdí, že v roku 1988 ho pred kinom oslovili 2 čiernooké deti. Chceli odviesť domov. Brian Bethel tvrdí, že napriek tomu, že išlo “len” o deti, zrazu dostal neopísateľný strach. Deti boli neobyčajne výrečné, obe mali čierne oči a išlo z nich niečo veľmi negatívne. Keď Bethel ich žiadosť nakoniec odmietol, jedno z detí sa veľmi nahnevalo a začínalo byť agresívne. Bethel rýchle skočil do svojho auta, naštartoval a utiekol. 


#2 Jedna matka vyrozprávala príbeh o tom, ako išla so svojím synom nakúpiť potraviny. Syn ísť do obchodu nechcel, tak ho matka nechala v aute, kým v potravinách spravila rýchly nákup. Keď sa vrátila, uvidela, ako sa jej syn pri aute s niekým hrá. Keď sa tento chlapec otočil, matka si všimla, že má úplne čierne oči. Chlapca okamžite poprosila, aby odišiel a syna vzala späť do auta. Ten sa však začal cítiť veľmi zle a ešte v ten deň bol hospitalizovaný. Cítil sa strašne, no nik z lekárov nevedel prísť na to, čo mu je. Matka vraví, že jeho zdravotné problémy ustúpili po tom, ako bol pokropený svätenou vodou…

myhauntedlifetoo.com

#3 Missy si vo svojej obľúbenej kaviarni kúpila kávu, ktorú si vzala so sebou. Ako sa od pultu otočila a chcela z kaviarne vyjsť, všimla si, že na ňu intenzívne hľadí jeden muž. Keď k nej podišiel bližšie a pozrela sa mu do očí, uvidela, že jeho oči sú čisto čierne. Čo spravila? Utiekla. Podľa jej vlastných slov totiž pocítila neopísateľný strach a mala pocit, že pred ňou nestojí človek.


#4 Adele milovala čítanie. V jednu noc pri ňom, ako sa jej to stávalo často, zabudla na čas. Do reality ju vtiahlo späť hlasné klopanie na jej dvere. Keď ich otvorila, uvidela dve deti s čisto čiernymi očami. Spýtali sa jej, či môžu použiť jej toaletu. Nakoľko z detí išiel strach, odmietla. Popisuje však, že akonáhle zavrela dvere, pocítila obrovský pocit smútku, ktorý prerástol až do depresie…


#5 Ďalším mužom, ktorý popísal stretnutie s čiernookými deťmi, je jeden nočný strážnik. Ten tvrdí, že v jednu noc mu na dvere stráženého objektu zaklopalo jedno dieťa a žiadalo o “povolenie vstupu do tohto priestoru”. Keď strážnik uvidel hrôzu naháňajúce čierne oči dieťaťa, vpustiť ho odmietol. Dvere okamžite zavrel a zamkol. Na bezpečnostnej kamere však následne videl, ako tam dieťa pri dverách nehybne stálo až do východu slnka… 

Pozri aj: Ruský spánkový experiment: jeden z najdesivejších hoaxov, ktorému ľudia roky verili

wikipedia, creepypasta, therichest
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov