Foto: Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Hovorí sa, že kto hľadá, ten nájde.

Nie vždy je to však tak. Možno sa vám zdá, že lásku hľadáte už akosi pridlho a ona stále neprichádza. Možno vás jej hľadanie dokonca už unavuje a naozaj by ste radi vedeli, prečo sa vám ju nedarí nájsť. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Dôvodov môže byť hneď niekoľko a toto je 6 z nich.

#1 Na lásku momentálne nemáte čas

Na jednej strane túžite po niekom, kto by sa stal vašou láskou, vášňou i spriaznenou dušou, no na druhej strane – keď sa pozriete do svojho časového harmonogramu, zistíte, že na lásku vlastne vôbec nemáte čas. Nezabúdajte, že tie najlepšie veci prídu do vášho života len vtedy, ak pre ne vytvoríte priestor.

pexels.com

#2 Nedokážete z hlavy dostať svoj predchádzajúci vzťah

Už Sigmund Freud písal o tom, aké dôležité je nechať svoje minulé vzťahy v minulosti. Prečo teda protirečiť tomuto odborníkovi? Pokiaľ vaše srdce nebude na 100% vyliečené, na nový vzťah ani len nepomyslite. Až keď pochopíte, že niečo z vášho života odišlo, aby mohlo prísť niečo lepšie – až vtedy budete pripravení na nový vzťah.

#3 Priveľa času trávite doma

Samota vám možno vyhovuje a možno si pri ničom neoddýchnete tak, ako pri dobrej knihe či pri pozeraní dobrého filmu. Musíte si však priznať, že takto sa oberáte o možnosť spoznávať nových ľudí. Chodenie do spoločnosti vám síce možno je proti srsti, no ak sa neprekonáte, novú známosť si nikdy nenájdete.

#4 Nedbáte o svoj vzhľad

Ruku na srdce – ľudia, ktorí sú dlho single (alebo sú pridlho vo vzťahu) sa zvyknú poriadne “opustiť”. Úplne prestanú dbať o svoj vzhľad a pripravia sa tak o všetku atraktivitu. Nezabúdajte však, že síce každý z nás má úplne iný vkus, no zanedbaným vzhľadom nezaujmete nikoho.

Foto: pexels.com

#5 Príliš dbáte na názory okolia

Možno ste už vo svojej blízkosti aj mali niekoho, kto sa vám naozaj páčil, no vy ste to vzdali, pretože by sa nepáčil rodičom, súrodencom, starým rodičom, kolegom či priateľom. Nikto sa však nebude páčiť každému a hlavne – aj ak by malo ísť o osobu, ktorá sa bude páčiť len vám, stojí vám to zato. Vy predsa najlepšie viete, po kom a po čom túžite a kto vás spraví najšťastnejšou osobou na svete. Rodičia, súrodenci či kolegovia to istotne nebudú.

#6 Neskúšate nové veci

Ste skalopevne presvedčení o tom, že intelektuálne založených ľudí treba hľadať v knižnici či v divadle, zatiaľčo so športovcami toho síce veľa nenahovoríte, no majú skvelé telo. Toto všetko sú však stereotypy, ktorými sa oberáte o možnosť spoznať lásku svojho života na mieste, kde by ste to čakali možno najmenej.

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov