Tento skutočný príbeh o šikanovanom chlapcovi vás chytí za srdce.

Možno ste už čítali viacero príbehov, ktoré vás dojali, niečo vo vás zanechali a vy ste na ne ešte dlho museli myslieť. Presne to je cieľom aj tohto skutočného príbehu o chlapcovi menom Kyle. Niekedy totiž stačí naozaj málo a niekomu môžete zachrániť život…

Článok pokračuje pod videom ↓

Kyle navštevoval strednú školu. V jedno piatkové popoludnie išiel domov, pričom školskú tašku a ruky mal plné učebníc. Cestou ho uvidel chlapec z rovnakej školy, ktorý sa začudoval, prečo si na víkend berie všetky knihy domov a nenecháva si ich v skrinke v škole, tak, ako ostatní. Kyleovi však ďalej nevenoval pozornosť a pokračoval vo svojej ceste.

Zrazu však začul krik a smiech. Otočil sa a v tom uvidel, ako Kyle leží na zemi, spolu so všetkými jeho knihami. Sotili ho totiž jeho spolužiaci, ktorým to prišlo vtipné. Chlapec pribehol naspäť ku Kyleovi a pomohol mu vstať a pozbierať všetky jeho knihy. Kyle bol z pádu na zem špinavý, mal rozbité okuliare, no predovšetkým bol smutný. Chlapec si to všimol a povedal mu „Zabudni na nich, sú to idioti.“

Ako chlapec odprevádzal Kylea domov, dozvedel sa, že bývajú blízko seba. Prekvapili ho to, no Kyle predtým navštevoval inú školu, preto sa predtým nestretávali. Chlapcovi bolo Kylea ľúto a chcel ho rozveseliť, preto mu dal návrh, aby si v sobotu prišiel zahrať futbal s jeho priateľmi. On súhlasil a na druhý deň prišiel na ihrisko. Cítil sa naozaj dobre a s chlapcom, ktorý ho pozval si naozaj veľmi dobre rozumeli.

Stretli sa aj v nedeľu a dohodli sa, že chlapec Kylea v pondelok ráno vyzdvihne a do školy pôjdu spolu. Kyle niesol všetky knihy naspäť. Chlapec sa síce čudoval, na čo mu doma boli, no na nič sa nepýtal a s ťažkým nákladom mu pomohol. Počas nasledujúcich dní sa z nich stali najlepší priatelia. Po štyrochrokoch sa však ich cesty rozišli, nakoľko obaja išli študovať na iné univerzity.

Z Kylea sa stal veľmi úspešný študent a v deň, kedy jeho ročník promoval, sa mu dostalo cti predniesť záverečný príhovor. Ten šokoval všetkých prítomných ľudí. Kyle sa v ňom totiž poďakoval svojmu najlepšiemu priateľovi zo strednej školy a priznal sa k tomu, že ho spoznal v deň, kedy chcel spáchať samovraždu.

Dôvod, pre ktorý si bral domov všetky knihy bol prostý – nechcel, aby to po jeho smrti musela robiť jeho mama. Život šikanovaného Kylea sa zmenil v deň, kedy mu chlapec pomohol vstať, odprevadil ho domov a pozval ho na futbal. Pre záchranu jedného vzácneho ľudského života teda stačilo tak málo…

Nikdy teda neodkladajte skutky, ktorými by ste mohli druhým ľuďom pomôcť. Vám sa to môže zdať ako maličkosť, no pre niekoho to môže byť obrovské gesto, ktorým zachránite život.

Pozri aj: KRÁTKE A DOJÍMAVÉ PRÍBEHY O LÁSKE, KTORÉ TI VYČARIA NA TVÁRI ÚSMEV

psych.sk (Henrieta Balázsová), lifeadvancer
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov