Čomu vďačia za to, že sú šťastnejšie, ako tie “dobré dievčatá”?

Psychológovia sa zhodujú v tom, že dievčatá sa už od útleho veku snažia o to, aby sa ich okolie cítilo čo najlepšie. Keď sa im podarí každému a všetkému sa prispôsobiť, dočkajú sa vytúženej chvály, prípadne nejakej odmeny. To ich ešte viac motivuje k tomu, aby boli “dobré” a poslušné. A potom sú tu tie “zlé” dievčatá, ktoré najviac zaujíma ich vlastné šťastie a ich vlastný komfort. Môžeme im to však mať za zlé?

Článok pokračuje pod videom ↓

V prvom rade si však pripomeňme, že deliť dievčatá na tie “dobré” a “zlé” je spojené s množstvom úskalí. Iste napríklad budete súhlasiť s tým, že dievča, ktoré podporuje charitu, je dobrovoľníčkou a pravidelne navštevuje kostol považuje spoločnosť za “dobré”, no v skutočnosti môže mať diabolskú a pokryteckú povahu, ktorú nemá ani 10 “zlých” dievčat dokopy.

Kocky sú však hodené (rozumej – stereotypy sú však dané) a my sa musíme zmieriť s tým, že popri tých “dobrých” – ochotných, milých a obetavých dievčatách sú tu aj tie “zlé”. Ak medzi ne patríte aj vy, nezúfajte. Tu je totiž 6 dôvodov, pre ktoré máte oveľa lepší život, než tie “dobré”.

Zlé dievčatá sa nehanbia za to, čo milujú

Keď raz niečo jednoducho milujete, nevzdáte sa toho. Nehanbíte sa za to, že miesto toho umeleckého filmu, ktorý aj tak nikto úplne nepochopí si radšej pozriete Gossip girl a nehanbíte sa ani za to, že popri iných knihách radi siahnete aj po “brakoch”, ako napríklad Päťdesiat odtieňov sivej.

A áno, vegánske jedlo vám toho veľa nehovorí a niet nad ten pocit, keď si po cvičení zájdete po svoj Bic Mac, kuracie nugetky a nediétnu Colu. Svoj život jednoducho žijete naplno a nepotrebujete v ňom žiadne umelé pózy.

Zlé dievčatá sa nehanbia za to, že sú ženami

Nie, naozaj si nemyslíte, že je cool, keď žena pôsobí mierne “zanedbaným” dojmom. Nehanbíte sa priznať, že bez toho, aby ste si aspoň neupravili obočie a nedali špirálu nejdete vyniesť ani smeti a ste toho názoru, že správna dáma by mala byť vždy nalíčená a pekne oblečená.

A áno, možno sa kvôli dlhým nechtom radšej budete polhodinu trápiť s kontaktnými šošovkami len preto, že si myslíte, že dioptrické okuliare sú úplne asexuálne, no všetko je to len o tom, že si uvedomujete svoju ženskosť. Viete, že keď chcete dobyť svet, musíte sa cítiť dobre a ako správne “zlé dievča” sa cítite vo svojej koži len vtedy, keď ste pekelne sexy. Samozrejme, že mnohí ľudia vás zato majú poriadne v zuboch.

pexels.com

Zlé dievčatá si vážia svoj čas

…a práve preto ich veľa ľudí považuje za “zlé”. Nikdy totiž nebudú robiť niečo len tak, aby sa niekomu zapáčili alebo aby o svojej “peknej povahe” presvedčili spoločnosť.

Nepotrebujú si jednoducho nič dokazovať, najradšej sú, keď za ne hovoria výsledky ich práce. Za ich úspechom stojí veľa hodín tvrdej práce, preto nemrhajú svojím časom na zbytočnosti, ktoré by ich v konečnom dôsledku nepripravili len o čas, ale aj o energiu.

Zlé dievčatá sa (tak dlho) netrápia pre neopätovanú lásku

Vôbec nie je pravda, že zlé dievčatá nevedia, čo je to odmietnutie od mužov. Vedia to veľmi dobre a aj ich takéto odmietnutie zabolí. Zatiaľčo dobré dievčatá však takúto situáciu veľakrát berú príliš osobne a vnímajú ju ako osobné zlyhanie, zlé dievčatá majú na túto vec celkom iný pohľad.

Áno, tie jeho modré oči síce možno boli priam rozprávkové a jeho vôňu možno cítia dodnes, no vedia, že to nie je ich, ale jeho strata. Odmietnutie neberú ako tragédiu, ale ako príležitosť, ktorá im otvorí nové dvere, za ktorými možno nájdu niekoho ešte zaujímavejšieho. Pretože všetko sa deje pre nejaký dôvod.

Photo by Mitchell Griest on Unsplash

Zlé dievčatá sa neboja povedať pravdu nahlas

Dobré dievčatá veľakrát uviaznu v toxických vzťahoch len preto, že sa boja povedať pravdu a boja sa odísť – a to platí ako pri partnerských vzťahoch, tak aj pri vzťahoch s rodinou či s priateľmi.

Zlé dievčatá však povedia pravdu bez servítky – a aj keď za to veľakrát dostanú nálepku “drzé”, je im to úplne jedno. Sú rady, že si veci buď vyjasnili, alebo že zo svojho života odstrihli niekoho, kto v ňom aj tak nemal čo hľadať.

Zlé dievčatá sa neboja nahnevať svoje okolie

Či už ide o rodičov, partnerov alebo priateľov – veľakrát sa rozhodujeme podľa toho, “čo na to povedia druhí”. Preto sa často stáva, že svoje šťastie obetujeme šťastiu niekoho druhého.

Zlé dievčatá sa však neboja prijať nepopulárne rozhodnutia. Vedia, že nimi niekoho môžu zraniť, avšak prvoradé je pre ne ich vlastné šťastie. Ostatní sa s tým jednoducho budú musieť zmieriť.

Do ktorej skupiny dievčat sa radíte vy? Medzi tie “dobré”, alebo skôr “zlé”, ktoré sa dostanú všade?

Pozri aj: Prečo sa ženy tak často zamilujú do „zlých chlapcov“? Týchto 5 dôvodov vám to vysvetlí

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov