Niektoré z nich nie sú príjemné. Váš (potenciálny) partner sa môže cítiť ako na výsluchu. Avšak čím skôr na ne budete poznať odpoveď, tým lepšie pre vás.

Možno sa dozviete veci, s ktorými nebudete až tak vnútorne stotožnení. Niektoré odpovede na týchto 10+ nepríjemných otázok nás môžu zaskočiť. Avšak vždy je ľahšie vrátiť sa z kratšej cesty, než ľutovať zabitý čas s neperspektívnym partnerom. Odpovede na tieto otázky však máte právo poznať skôr, než začnete budovať akýkoľvek vzťah. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Niekedy sa „zákerné“ otázky pokladajú naozaj ťažko. Najmä keď nechceme raniť druhú stranu. Taktiež nie je v našom záujme odplašiť (možno) budúceho partnera, avšak pýtať sa naozaj treba. Toto je 10+ otázok, ktoré by ste mali položiť čím skôr.

#1 Si ženatý?

Photo by Anne Edgar on Unsplash

To najdôležitejšie na začiatok. V dobe, keď je nevera (ne)prirodzenou súčasťou partnerských vzťahov, by sme sa mali mať na pozore. Preto nie je od veci položiť partnerovi otázku, ktorá vám ukáže, či je skutočne sám. Inak sa ľahko môže stať, že na nepodstatný fakt, že randíte so zadaným partnerom, prídete až po pár mesiacoch spolužitia.

#2 Máš na niečo alergiu?

Táto otázka je opodstatnená, ak sa rozhodnete ísť na spoločnú večeru. Nechcete predsa, aby váš partner či partnerka skolabovala len preto, že v kung-pao boli oriešky.

#3 Chceš mať deti?

Photo by Picsea on Unsplash

A je to tu. Samozrejme, že deti nezačnete plodiť hneď v ten večer, avšak mali by ste vedieť, či ich chcete obaja. Ak má partner pri pohľade na plienky nočné mory, zatiaľ čo vy by ste prijali trojičky, asi tak spoločne nevytvoríte pevný základ vzťahu, na ktorom by sa dalo stavať.

#4 Čo si myslíš o dinosauroch?

Neverili by ste, ale aj takáto netradičná otázka vás môže zachrániť pred tým nesprávnym vzťahom. Na prvom rande ju položil  jeden mladík, netušiac, aký desivý účinok bude mať na jeho partnerku. Tá bola očividne silnou odporkyňou evolučnej teórie. „Žiadne dinosaury neexistovali! To diabol rozhádzal obrovské kosti po Zemi, aby ľudia začali pochybovať o Bohu!“ Ďalšie ich spoločné rande sa bohužiaľ (či chvalabohu) nekonalo.

#5 Máš radšej mačky alebo psov?

Photo by Anoir Chafik on Unsplash

To je tiež dosť podstatná vec. Majiteľ piatich psov asi nevytvorí perspektívny vzťah s človekom, ktorý berie zviera len ako menu na tanieri.

#6 Čím sa živíš?

Zarábať si na chlieb náš každodenný sa dá rôznym spôsobom. No nie každý môže byť prijateľný pre druhú stranu. Možno aj vy budete mať morálny problém randiť s kráľom drogového podsvetia či s herečkou filmov pre dospelých. Preto stojí za to položiť si aj túto otázku.

#7 Čo si myslíš o…

Tu môžeme doplniť meno vášho obľúbeného politika. Nemusíte byť priaznivcom tej istej politickej strany, avšak pohľad na spoločenské a politické dianie by ste mali mať aspoň približne podobný.

#8 Čo robíš vo voľnom čase?

Toto je tiež dôležité vedieť. Možno vám partnerove hobby bude proti srsti. Áno, aj s tým treba počítať.

#9 Čítaš?

Photo by Glen Noble on Unsplash

Áno, nejeden knihomoľ očakáva súhlasnú odpoveď na túto jednoslovnú otázku. Práve čítaním rôznej literatúry si rozširujeme svoj vlastný obzor. A to isté neraz očakávame aj od partnera.

#10 V čo veríš/neveríš?

Náboženstvo či vlastné presvedčenie o zmysle života je kameňom úrazu v mnohých vzťahoch. Ak máte rozdielny pohľad na duchovno, dôležité bude, či sa aspoň vzájomne dokážete akceptovať. Môže to byť obrovská výzva pre nejeden vzťah.

#11 Životné ciele

Photo by Glen Noble on Unsplash

Sú ženy, ktoré túžia byť gazdinkou, ktorá sa s láskou bude starať o deti aj manžela. Od neho naopak bude očakávať finančné zabezpečenie. Čo však povie partner na tento scenár? Môže to byť naopak. Nejeden muž by bol rád, keby sa jeho partnerka postarala o všetky finančné záväzky, zatiaľ čo on bude na gauči uvažovať, čo si počať s načatým životom.

#12 Uvidíme sa ešte?

Táto otázka (väčšinou) padne na konci vydareného rande. Máte chuť stretnúť sa s niekým, s kým ste strávili uplynulý večer?

Pozri aj: Kto platí na prvom rande? V skutočnosti je to oveľa dôležitejšie, než by ste si mysleli

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov