Unsplash/Oziel Gomez

Vieš, čo od vzťahu očakávajú jednotlivé znamenia?

Úspešný vzťah si vyžaduje dvoch ľudí, ktorí sa ku sebe hodia, a ktorí dokážu dať tomu druhému to, čo potrebuje. Každý z nás má však iné potreby. Vedeli ste však, že jednotlivé znamenia očakávajú od vzťahov často niečo podobné? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Zoznam pripravil web Thought Catalog.

Baran

Barani si dokážu užívať život naplno a chcú, aby to s nimi robili aj ostatní. Keďže sú barani vodcovia, takmer všetko musí byť podľa nich. Vo vzťahu však ide táto vlastnosť bokom, pretože sa z nich stávajú lojálni a vášniví partneri.

Vo vzťahu sú barani veľmi citliví. Hoci majú podrezaný jazyk, veci sa snažia podať tak, aby nikomu neublížili. Od vzťahu teda očakávajú puto, ktoré sa neroztrhne ani napriek ich občasnej drsnosti. Barani sú stále sami sebou a po svojom boku potrebujú osobu, ktorá to s nimi zvládne aj v tom zlom.

Unsplash/Justin Follis

Býk

O býkoch je známe, že sa do vzťahov vrhajú po hlave. To z nich robí najmilujúcejšie znamenie zverokruhu. Ich cieľom je dozvedieť sa o partnerovi čo najviac, a preto si za svoje polovičky vyberajú osoby, ktoré spĺňajú ich vysoké nároky.

Býci sú veľmi oddaní a to isté očakávajú aj od svojich partnerov. Od partnera vyžadujú aj isté pohodlie. Ak to býkovi dáte, môžete počítať s tým, že sa vám taktiež otvorí.

Blíženci

Vzťahy s blížencami sú v istej miere náročné. Spôsobené to je ich povahou a nerozhodnosťou. Väčšina ich vzťahov je preto dosť neformálna. Ak si však nájdu niekoho, kto je ochotný žiť s ich nerozhodnosťou, vzťah bude plný vzrušenia.

Od svojich polovičiek blíženci očakávajú každodenný príval lásky aj v časoch, kedy blíženci dávajú najavo svoje temné stránky. Hoci si to blíženci nepripúšťajú, alfou a omegou ich vzťahu je vedomie, že ich partner ich bude milovať aj v zlých časoch.

Unsplash/Alex Iby

Rak

Keďže majú raci veľké srdcia a citlivú dušu, je jasné, že láska je ich parketa. Dokážu sa veľmi rýchlo zamilovať a už po krátkom čase vidia budúcnosť s osobou, s ktorou sa práve stretávajú. Svoje vzťahy neberú na ľahkú váhu a najväčšou výhrou pre nich je pocit, že ich polovička vníma vzťah rovnako.

Hoci to nehovoria nahlas, od partnera očakávajú pravidelné vyjadrenia lásky. Spôsobené to je tým, že chcú vidieť, že láska nie je iba jednostranná. Dôležitú úlohu vo vzťahu s rakom hrá aj komunikácia a otvorenosť.

Lev

O sebavedomí levov sa baviť asi nemusíme. Dokážu okúzliť takmer každého, majú veľké srdce a svoj život dokážu vykresliť ako jedno veľké dobrodružstvo. Ide o znamenie, ktoré si dokáže poradiť aj bez iných, no keďže sa ide životom lepšie dvom, často majú po svojom boku aj niekoho druhého.

Väčšinou ide o osoby so zmyslom pre humor. To však nestačí, pretože ich polovičky by im mali dávať často najavo náklonnosť. Keďže si levy o sebe myslia, že sú úžasní, je pochopiteľné, že ich partner by si mal myslieť to isté.

Unsplash/Khamkeo Vilaysing

Panna

Panny sú voči sebe veľmi kritické. Majú veľmi vysoké očakávania a zároveň sa snažia splniť očakávania iných. Tomuto znameniu trvá dosť dlho, kým sa pred niekým otvorí, no ak sa to podarí, sú 100-percentne úprimné.

Partner tohto znamenia by mal byť jednoznačne trpezliví. Panny dosť často nevedia dať najavo svoje pocity a ich partner by si to mal občas vedieť domyslieť.

Váhy

Váhy sú definované ako empatické znamenie, ktoré chce do každého vzťahu doniesť harmóniu. Nechcú, aby bola láska jednosmerná a očakávajú, že partner dá do vzťahu presne toľko, koľko si vezme. Ak sa váhy dozvedia, že ich partner berie vzťah povrchne, prestanú doňho vkladať energiu a ukončia ho.

Keďže váhy kladú svojho partnera na prvé miesto, očakávajú od neho úplne to isté. Ich partner by mal byť milujúci, podporujúci a oddaný. Dôležité je aj to, aby sa vyhýbal konfliktom presne tak, ako toto znamenie.

Unsplash/Candice Picard

Škorpión

Škorpión je jedno z najtajomnejších znamení celého zverokruhu. Keďže ide zároveň o najkomplikovanejšie znamenie, často sa stretávajú s odsúdením. Každý škorpión má veľké množstvo energie a vytrvalosti.

Ide o znamenie, ktoré sa taktiež nevie otvoriť pred hocikým, a tak po svojom boku potrebujú niekoho, kto bude na tento moment ochotný počkať. Taktiež by malo ísť o osobu, ktorej môžu ľudia tohto znamenia veriť, pretože dôvera je pre škorpiónov najdôležitejšia.

Strelec

Strelec sa vyznačuje svojou zvodnou a zároveň dobrodružnou povahou. Hoci má rád svoju slobodu, pre lásku sa dokáže nadchnúť veľmi rýchlo. Jediné, čo na to potrebuje, je osoba, ktorá je lojálna a chce to tiež.

Hoci ide o dosť koketné znamenie, strelci vo svojom vnútri ukrývajú romantickú dušu. Väčšinou túžia po osobe, ktorá dokáže robiť kompromisy a nebude ich brzdiť v sebarozvoji.

Unsplash/Travis Grossen

Kozorožec

Kozorožci sú známi tým, že sú praktickí, chladní a pesimistickí. Na druhej strane však ide o osoby, ktoré sú nesmierne usilovné. Prioritou pre kozoročca sú peniaze a práca. Popri svojich povinnostiach si však dokáže nájsť čas na osobu, ktorú miluje.

Svojich partnerov chcú podporovať a byť pri každom dôležitom kroku. Je teda dôležité, aby ich partner o túto vlastnosť stál. Zároveň však chcú vidieť, že partner si túto vlastnosť cení. Kozorožci nestoja o osoby, ktoré nemajú záujem o ich pozornosť.

Vodnár

Vodnári sú nekonvenční, dobrodružní a logickí – cenia si učenie a rast vo svojom živote a vždy sami seba vyzývajú, aby si lepšie a viac uvedomovali seba, ako aj svet okolo seba. Pre vodnára je veľmi dôležité priateľstvo, no nevyhýbajú sa ani láske.

Ak si už vodnár nájde partnera, s ktorým chce tráviť čas, ten bude musieť rešpektovať fakt, že sloboda je pre vodnára veľmi dôležitá. Po svojom boku by teda mali mať osobu, ktorá im dá plnú slobodu, no bude vedieť, že sa vráti každý večer domov.

Ryby

O rybách je známe, že sú beznádejní romantici – sú citliví, obetaví a plní optimizmu. Dokážu sa veľmi rýchlo zamilovať, a to aj napriek tomu, že v minulosti mali zlomené srdce. Hoci občas sami trpia, iným dokážu poskytnúť spoľahlivý štít.

Keď sú ryby vo vzťahu, svojmu partnerovi sa snažia dokázať, že im na ňom záleží. Je teda nutné, aby bol ich partner ochotný prijímať časté vyznania lásky. Zároveň by mal byť ich partner obetavý a vďačný.

 

 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov