Ak vám ľudia vyčítajú vaše časté meškanie, povedzte im o nasledovných vedeckých zisteniach.

Každý z nás sa už niekedy ocitol v situácii, kedy niekam meškal. Do práce, do školy, na nejaké stretnutie, na oslavu – jednoducho kamkoľvek. Ak je u vás však meškanie skôr zvykom a nie výnimkou, nezúfajte. Podľa vedeckých zistení to totiž môže byť dôkaz toho, že ste kreatívnejší a máte väčší potenciál na dosiahnutie úspechu než ľudia, ktorí chodia vždy a všade načas.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dôvodov je hneď niekoľko. Vedci sa zhodujú napríklad v tom, že ak často meškáte, znamená to, že ste oveľa viac optimistickejší. Práve väčší optimizmus podľa vedcov otvára vašu myseľ a môžete mu tak vďačiť za zvýšenú mieru kreativity.

fakenham-inf

Ďalšie štúdie dokázali, že ľudia, ktorí sú večne v „časovom sklze“ veria, že za kratší čas dokážu odviesť viac práce – a je to tak aj v skutočnosti. Výskum vykonaný na univerzite v San Diegu napríklad potvrdil, že ľudia, ktorí často meškajú sú oveľa lepší v multi-taskingu a takisto dokážu oveľa lepšie pracovať pod stresom. Pri práci sú tiež uvoľnenejší, čo im umožňuje s ľahkosťou zvládať aj tie náročné pracovné úlohy.

Aj keď je schopnosť multi-taskingu mnohokrát zatracovaná, ak viete, ako ju správne využiť vo svoj prospech, môžete jej výhody naplno využiť vo svoj prospech. Túto schopnosť následne môžete využiť aj v iných oblastiach svojho života, než v tej pracovnej – napríklad pri štúdiu, či pri riadení domácnosti. Aj napriek meškaniu však musíte dbať nato, aby bol váš time management v oblasti pracovných úloh „nepriestreľný“.

K zaujímavému zisteniu došla aj vedkyňa Diana DeLonzorová, ktorá pre New York Times povedala, že u niektorých ľudí je večné meškanie zakorenené v mozgu tak hlboko, že neskoré príchody im už ani nemožno vyčítať, nakoľko zaňho v podstate nemôžu.

Pozri aj: 20+ SKVELÝCH TRIKOV, VĎAKA KTORÝM UŠETRÍTE OHROMNÉ MNOŽSTVO ČASU

psych.sk (Henrieta Balázsová), learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov