Jednými uznávaný, druhými odsudzovaný. Počítačový magnát, miliardár, génius, svetoznáma osobnosť. Bill Gates.

Možno ho registrujete len okrajovo, alebo vám jeho meno hovorí viac, než len to, že založil slávny Microsoft. Dnes vám chceme túto osobnosť priblížiť z iného uhla pohľadu – jeho myšlienkami, ktoré môžu inšpirovať aj vás. Nasledujúce riadky Bill Gates adresoval americkým stredoškolákom a opísal ich ako 11 lekcií, ktoré ich žiadna škola nenaučí. Myslíme si, že majú čo povedať komukoľvek, kto si ich prečíta.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať

#1

Život nie je spravodlivý. Zvyknite si na to!

View this post on Instagram

#Microsoft founder and serial #philanthropist, BILL GATES has just pledged $100M to find a cure for #Alzhiemers #disease !!!!! . In recent interview's, #billgates has told how his father, now 92, had been deeply affected by the disease. . Gates went on to say how he believes orchestrating the right resources makes this solvable and how we need to look at the starting point of the disease, and so, preventing it happening in the first place. Something which I personally believe to be very refreshing to hear! . ✌️Bravo Bill 👍 . It'll be interesting to see how the approach of such an accomplished mind can navigate through such a complicated and challenging disease that has left us with such limited treatment options, thus far.

A post shared by Ian Charleson (@thementalhealthphysio) on

#2

Svet sa nestará o vaše sebavedomie. Svet očakáva, že vykonáte niečo, za čo si zaslúžite byť na seba hrdí a mať zdravé sebavedomie.

#3

Zabudnite sa predstavu, že keď skončíte strednú, budete zarábať tisíce mesačne, budete mať drahé auto a skvelý post v práci. To všetko dostanete, až keď si to vydriete vlastnými rukami.

#4

Ak si myslíte, že váš učiteľ je prísny a náročný, mýlite sa. Počkajte, až dostanete prvého šéfa.

#5

Brigádu, ktorú vy teraz odmietate, lebo si myslíte, že je pod vašu dôstojnosť, vaši starí rodičia s radosťou prijali, lebo v nej videli veľkú príležitosť.

#6

Predtým, než ste sa narodili, vaši rodičia neboli takí nudní, ako si myslíte. Skôr naopak. Potom však trávili čas vymieňaním vašich plienok, staraním sa o vás a počúvaním vašich nadutých rečí o tom, aký ste cool. Takže keď sa budete nabudúce hrať na „hrdinov“, začnite tým, že sa naučíte sa o seba postarať.

#7

Keď vyvediete hlúposť či spravíte chybu, nie je to vina vašich rodičov, ani nikoho iného. Je to vaša vec a miesto toho, aby ste hľadali vinníka a ospravedlňovali sa, sa radšej zo svojich chýb poučte.

#8

V živote, na rozdiel od školy, vždy budú víťazi aj porazení. Časom zistíte, že niekedy máte len jednu šancu, život vám nedá možnosť opraviť si zlú známku. Buď budete pripravení a vyhráte, alebo prehráte – a to väčšinou vlastnou vinou.

#9

Život sa nedelí na školu a na prázdniny. Nemáte 2 mesiace len tak pre seba, váš zamestnávateľ vám ledva dá pár týždňov dovolenky. Je len na vás, aby ste sa naučili robiť to, čo vás baví – vtedy, keď máte chvíľu čas.

#10

Televízia nie je skutočný život. V skutočnom živote vám nikto nedá peniaze za šaškovanie alebo strápňovanie sa. Budete si ich musieť vydrieť.

#11

Naučte sa byť milí aj k tým, ktorí vám nie sú sympatickí. Budete ich v živote stretávať častejšie, než si myslíte.

Týmito, niekedy razantnými slovami, chcel Bill Gates prebudiť lenivých tínedžerov z letargie a zbaviť ich ilúzie, že život im splní ich priania. Reagoval tým na deformáciu, ktorú mladej generácii spôsobuje obraz o živote podávaný médiami. Inšpiroval aj vás?

Pozri aj: 8 základných právd, na ktoré občas zabúdajú aj tí najinteligentnejší ľudia

mesmerizingwords
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov