Psychológov už od nepamäti fascinovala ľudská nevera. Vypracovali skvelý (a jednoduchý) systém, ktorý vám pomôže odhaliť partnerovu neveru.

Nie ste si istí (ne)vernosťou vášho partnera? Špičkoví svetoví psychológovia zverejnili 5 trikov, ktoré vám môžu pomôcť otestovať partnerovu vernosť. Samozrejme dúfame, že sa dopracujete k uspokojujúcim výsledkom. 

Článok pokračuje pod videom ↓

V každom vzťahu sa raz za čas objaví kríza, počas ktorej máme problém dôverovať človeku, ktorý stojí vedľa nás. Je to normálne. Avšak v takýchto okamihoch je najdôležitejšia dôvera. Čo s tým, ak sa bojíte dôverovať partnerovi? Vtedy vám neostáva nič iné, než ho podrobiť malej skúške, ktorá sa zakladá na neverbálnej komunikácii.

Autorom nezvyčajnej 5-krokovej metódy je expert na reč tela, Phillip Adcock. Ten tvrdí, že táto metóda je primárne založená na odhalenie klamstva. Človek vám môže nahovoriť hocičo, no reč tela ho vždy odhalí. Pozrite sa na 5 faktorov, ktoré usvedčia každého klamára:

#1 Očný kontakt

Photo by Amanda Dalbjörn on Unsplash

Staré známe pravidlo hovorí, že klamár sa vám nevie pozrieť do očí. Aj Adcock tvrdí, že je to naozaj tak. Ak sa vám partner pri komunikácii odmieta pozerať do očí, zbystrite pozornosť. Ak sa to stáva opakovanie, je to neklamným znakom toho, že máte dočinenia s klamárom.

#2 Nádych a výdych

Keď sme v „úzkych“ alebo v strese, mení sa naše dýchanie. Je to normálne, ide o bežnú reakciu tela. Ak klameme alebo strácame pevnú pôdu pod nohami, zastavujeme dych a dýchame oveľa pomalšie. Ak vidíte, že váš partner lapá po dychu alebo zadržiava dych, možno za to môže tajomstvo, o ktorom v žiadnom prípade nechce hovoriť.

#3 Zameriava sa na detaily

Photo by Erol Ahmed on Unsplash

V bežnom rozhovore detailom neprikladáme až takú dôležitosť. Skôr vnímame situáciu z celostného hľadiska. Avšak klamár (či neverník, pretože aj pri nevere je nevyhnutné klamstvo), sa bude oveľa viac sústrediť na detaily. Začne sa vás pýtať na nepodstatné veci a počas dialógu bude upozorňovať na úplné zbytočnosti. Prečo to robí? Zmysel je jednoduchý. Chce odpútať vašu pozornosť od problému „číslo jeden“.

#4 Všetko máme zapísané v tvári

V našej tvári sa chtiac či nechtiac zapíšu všetky naše emócie. Pri klamstve naša tvár stráca mäkké, prirodzené črty a neraz sa napne na nepoznanie. Pery začnú pripomínať tenkú pomlčku a celkovo sa necítime vo svojej koži. Ak vás čaká nepríjemná komunikácia s partnerom, zamerajte sa aj na analýzu jeho tvárových čŕt. Prezradia vám to, čo vám len tak ľahko nepovie.

#5 Ach, tá intuícia!

Photo by Chris Arock on Unsplash

Vraví sa, že my, ženy, máme v sebe „nainštalované“ akési radary. A niečo na tom bude, jednoducho vycítime, že sa niečo deje. Nemusíme mať rozumné argumenty, no neraz vieme čítať medzi riadkami. Nejeden psychológ už povedal, že väčšina obáv z nevery partnera je opodstatnená. Žena jednoducho vie. Veríme, že to nebude váš prípad.

Pozri aj: Nevera môže byť aj psychická. Toto je 8 znakov toho, že práve prežívate emocionálnu aférku

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov