Chcete, aby bol váš život jednoduchší? Začnite používať týchto 7 trikov.

Psychológovia už desaťročia skúmajú, analyzujú a určuje isté vzorce správania sa, ktoré sú pre nás charakteristické v jednotlivých situáciách. Ak sa tieto vzorce naučíte, váš život to značne zjednoduší. Prečítajte si týchto 7 zaujímavých psychologických trikov a pokúste sa ich aplikovať do svojho života. Výsledkami budete príjemne prekvapení. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak chcete, aby vás ľudia brali vážne a verili vám, skúste tento jednoduchý psychologický trik. Ak o niečom hovoríte, povedzte, že vám to hovorila vaša mama alebo váš otec. Ľudia totiž majú voči rodičom prirodzený rešpekt a preto sa im vaše slová budú zdať dôveryhodnejšie.


Chcete si niečo zarobiť? Stavte sa s priateľmi, že vyhráte starú známu hru “kameň-papier-nožnice”. Zovrite päsť, pozrite sa svojmu “protivníkovi” do očí, no tesne pred začiatkom hry sa ho na čokoľvek opýtajte. Vašou otázkou ho zmätiete a je takmer isté, že takýto človek použije “nožnice”. Vy si preto vyberte “kameň” a máte vyhraté.

flickr.com

Radi by ste zabudli na pieseň Justina Biebera, ktorú ráno hrali v rádiu, no vy ju nedokážete dostať z hlavy? “Zaspievajte” si v mysli (alebo pokojne aj nahlas) jej koniec. Mozog tak bude považovať úlohu za splnenú a dá vám s touto pesničkou pokoj.


Chcete zistiť, či ste niekomu sympatickí? Zistíte to nasledovne. Ak daná osoba použije vo svojej vete nejaké slovo, ktoré sa vám zapáči, priateľsky sa usmejte. Usmejte sa aj vtedy, keď použije nejaký jeho ekvivalent. Ak ste danej osobe sympatickí, začne toto slovo používať čoraz častejšie.


Idete na pracovný pohovor alebo vás čaká nejaké dôležité stretnutie, ktoré bude sprevádzané podaním rúk? Ak vás trápia večne studené ruky, odbehnite si predtým na toaletu a ruky si zohrejte teplou vodou. Teplá ruka pri podaní rúk totiž navodí priateľskú atmosféru a vzbudí dôveru, zatiaľ čo studená ruka pôsobí nepriateľsky a odmerane.

pixabay.com

Ako zistíte, či vás má niekto rád? Jednoducho – skúste si od neho niečo požičať (pre tento experiment neodporúčame začínať práve s peniazmi). Poproste len o nejakú maličkosť – napríklad o pero, či o knihu. Ak sa jednotlivec zdráha, alebo vám vec nepožičia, jeho sympatie pravdepodobne nemáte.

Ak chcete, aby vám niekto s niečím pomohol, začnite vašu prosbu nasledovne: “Prosím ťa, potrebujem tvoju pomoc”. Ak by vám pri takejto formulácii nepomohol, prenasledoval by ho pocit viny, preto vám pomoc s najväčšou pravdepodobnosťou poskytne.

Pozri aj: 4 chytré triky, vďaka ktorým sa vyhnete trápnemu tichu počas konverzácie

truthinsideofyou
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov