Ak nie ste single, nevyhnete sa im ani vy.

Určite aj vy máte vo svojom okolí nejaký pár, ktorý sa každého snaží za každú cenu presvedčiť, že oni sa naozaj vôbec nehádajú. Nuž, pravdepodobne nikto z nás by nechcel počuť tie “vojny” prebiehajúce za ich zatvorenými dverami. Pravdou totiž je, že hádkam sa nevyhne žiaden pár a postupne si budete musieť prejsť všetkými týmito 7 konfliktmi.

Článok pokračuje pod videom ↓

Akých je teda 7 najčastejších príčin hádok, ktorým sa nevyhnete ani vy?

#1 Peniaze

Áno, samozrejme. Asi nikto nečakal, že bodom č. 1 bude niečo iné. Žiaľ, je to tak. Akonáhle spolu pár začne hospodáriť a bývať, skôr či neskôr narazí na to, že ich predstavy o peniazoch a o hospodárení s nimi sa niekde rozchádzajú. Dôležité je preto vedieť a hlavne chcieť nájsť kompromis. Ak si jeden z partnerov rád dopraje luxus, zatiaľčo druhý by na peniazoch najradšej presedel celý deň, dlhodobo to fungovať asi nebude.

pexels.com

#2 Intimita

Je prirodzené, že po rokoch vzťahu vás už váš partner nebude priťahovať tak, ako to bolo v jeho začiatkoch. Je to však úplne normálne a pár by to mal prijať ako fakt. Ak sú predstavy muža či ženy skreslené, opäť to povedie len ku konfliktom.

#3 Trávite spolu priveľa času

Či si to pripúšťame alebo nie, ak s niekým budete po boku takmer 24 hodín denne, skôr či neskôr vám začne liezť na nervy, a to poriadne. Dôležité je preto dopriať si potrebnú dávku slobody.

pixabay.com

#4 Nevyslovené emócie

Ani ženy ani muži myšlienky čítať naozaj nedokážu. Problémy však veľakrát dusíme v sebe, dúfajúc, že tým svojho partnera ešte viac “vytrápime”. Trápite tým však len seba a svoj vzťah. Dôležité je veci komunikovať na rovinu. A ak to tak nerobíte, pretože viete, že vaša polovička nedokáže žiaden problém stráviť, asi je na čase posunúť sa ďalej…

#5 Domáce práce

Dnes, v roku 2017 už veľa ľudí zistilo, že práce sa nedelia na “mužské” a “ženské”. To, ak si muž sám nedokáže navariť je rovnako zlé, ako keď si žena sama nedokáže vymeniť žiarovku. Domáce práce by ste si preto mali spravodlivo podeliť 50/50 a obaja partneri by mali byť s takouto deľbou stotožnení.

pixabay.com

#6 Rodina a priatelia

Jedného (ne)pekného dňa prídu aj hádky o tom, či na tú kávu naozaj musíte ísť a o tom, prečo musíte ísť na nedeľný obed opäť k jeho/jej rodičom, keď u tých vašich ste už mesiac neboli. Žiaľ, nevyhne sa tomu žiaden vzťah.

#7 Žiarlivosť

V dlhodobom vzťahu sa pravdepodobne nevyhnete ani nejakej tej či už opodstatnenej alebo neopodstatnenej žiarlivostnej scéne. Preto je dôležité vzájomne sa dohodnúť, kde sú vaše akceptovateľné hranice a čo je už “cez čiaru”.

Pozri aj: Niektoré hádky vo vzťahu sú „zdravé“, iné „toxické“. Takto zistíte, ktoré sú ktoré

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov