Na tieto životné pravdy zabúdame ženúc sa za úspechom veľmi často.

Nie je tajomstvom, že mnohokrát si za svoje vlastné nešťastie a neúspechy môžeme sami. Aj tí najchytrejší ľudia totiž veľmi často zabúdajú na životné pravdy, ktoré by im pri dosahovaní snov, cieľov a šťastia mohli pomôcť. Viete, ktoré sú to?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Neodkladajte veci len preto, že sa na ne necítite

Príležitosť vám málokedy zaklope na dvere vtedy, keď na ňu budete pripravení na 100%.Práve naopak, pravidlom je skôr to, že tie najlepšie veci k nám prichádzajú práve vtedy, keď sme na ne pripravení najmenej. Preto tieto šance neignorujte a berte to, čo vám život prináša. Všetko sa predsa deje pre nejaký dôvod.

#2: Úspech a zlyhanie idú vždy ruka v ruke

Ľudia často pociťujú k slovám „zlyhanie“ či „neúspech“ odpor a berú ich ako niečo, za čo by sa mali hanbiť. Nerobte rovnakú chybu a buďte hrdí aj na svoje zlyhania a omyly, sú totiž zárodkom všetkých veľkých úspechov.

#3: Najdôležitejším krokom je vždy akcia

Vedomosti a know-how sú síce základom, no ak neviete, ako ich správne využiť, sú vám nanič. Zbytočne si napríklad naštudujete všetky články a knihy o tom, ako poraziť prokrastináciu, ak žiadne z odporúčaní neprenesiete do svojho života. Mať potrebné vedomosti je dôležité, no ešte dôležitejšie je vedieť ich využiť.

pixabay.com

#4: Uľahčite si rozhodovanie zredukovaním alternatív

Ako obchodné, tak aj marketingové štúdie dokázali, že človek toho nakúpi viac, keď má na výber menej vecí. Ak by ste si napríklad mali vybrať jeden výrobok z piatich produktov, pravdepodobne by ste s tým nemali problém, no ak by ste si mali vybrať jeden z tisíc produktov, väčšina z nás by to ihneď vzdala. Rovnako je to aj s možnosťami, ktoré vám ponúka život. Snažte sa vyvarovať tomu, aby ste sa museli rozhodovať medzi viacerými alternatívami. Lepšie je situácii predísť, než hasiť jej následky.

#5: Môžete sa stať najlepším aj v oblasti, ktorá vás nebaví

Niektorí ľudia sú toho názoru, že ak chce byť človek v niečom dobrý, musí to milovať. Ak robíte svoju prácu zo srdca, určite majú vašu výsledky istú pridanú hodnotu, no neznamená to, že sa nemôžete stať odborníkom v oblasti, ktorá vás nebaví. Profesionálom sa môžete stať takmer v čomkoľvek, ak tomu venujete potrebný čas a úsilie.

#6: Úspech nemusí nevyhnutne znamenať šťastie

Určite máte vo svojom okolí viacero ľudí, ktorí síce sú úspešní, no nie sú šťastní. Naučte sa radosť hľadať v tých najobyčajnejších a najvšednejších situáciách, ktoré zažívate každý deň – len vtedy nájdete skutočné šťastie.

Pozri aj: 6 VECÍ, KTORÉ ROBIA ÚSPEŠNÍ ĽUDIA KAŽDÉ RÁNO

psych.sk (Henrieta Balázsová), iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov