Ak o ne svojho partnera požiadať nemôžete, niečo nie je v poriadku…

Ste so svojím vzťahom spokojní? Ako sa vlastne meria spokojnosť s partnerom a aké sú jej kritériá? Univerzálna odpoveď určite neexistuje. Vaša spokojnosť je vaším subjektívnym pocitom. Či je to tá “pravá” láska však určite závisí aj od toho, či svojho partnera môžete kedykoľvek požiadať o týchto 6 vecí…

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Pozornosť

Na to, aby váš vzťah fungoval, tu vždy musíte byť jeden pre druhého. Vždy musíte byť pripravení vypočuť si veci, ktoré trápia vášho partnera. Komunikácia je kľúčom ku každému fungujúcemu vzťahu a ak jeden z dvojice práve potrebuje spomínanej pozornosti viac, druhý by mu ju mal dopriať.

#2 Záväzok

Záväzok je základným pilierom vzťahu a ak to s vami váš partner myslí vážne, nemal by sa ho báť. To isté platí samozrejme aj pre vás. Ak s niekým chcete stráviť zvyšok svojho života, musíte tento záväzok prijať a podľa neho sa aj správať.

Photo by Jeremy Wong on Unsplash

#3 Empatia

Emócie môžu byť nesmierne zložité a niekedy vás môžu poriadne zahltiť. Ak máte tých emócií priveľa, ľudia na vás dokonca niekedy môžu ukazovať prstom a označiť vás za “precitlivených”. Nemalo by to tak však byť v prípade vášho partnera. Kto by predsa mal vaším emóciám dokonale rozumieť, ak nie on?

#4 Porozumenie

Byť vo vzťahu je niečo podobné, ako byť v nejakom športovom tíme. So svojím partnerom na seba musíte vzájomne dohliadať, akoby to bol váš spoluhráč. Vyžaduje si to však veľa trpezlivosti a porozumenia. Nie je jednoduché s niekým byť nielen v dobrom, ale aj v zlom.

pixabay.com

#5 Spontánnosť

Samozrejme väčšina z nás túži po usporiadanom živote, v ktorom budeme mať pocit bezpečia a istoty. Ten však občas môže skĺznuť do monotónnosti a stereotypu, ktorý dokáže so vzťahom poriadne zatočiť. Buďte občas spontánni, vezmite partnera na nečakaný road trip alebo hoci len na večeru do vašej obľúbenej reštaurácie. Je až neuveriteľné, aké divy to dokáže so vzťahom spraviť.

#6 Voľnosť

Ak vám ju partner nedopraje a vidíte, že čas, ktorý strávite venovaním sa svojim záľubám, práci či priateľom mu je “proti srsti”, zbystrite pozornosť. Ak vám nedôveruje a ak si myslí, že ste jeho majetok či trofej, niečo nie je v poriadku. Je priam nevyhnutné, aby mal každý z partnerov čas vyhradený len pre seba.

Pozri aj: 6 tajomstiev, o ktorých vám muži nikdy nepovedia

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov