Každý človek skôr alebo neskôr začne hľadať partnera, s ktorým by mohol vytvoriť dlhodobý vzťah. Hovorí sa, že láska je to, keď dokážeme milovať druhého aj s jeho chybami. Napriek tomu existujú typy partnerov, ktorým by ste sa mali radšej vyhnúť, pretože ich chyby sú pre spoločný život toxické.

Šťastné vzťahy pozostávajú zo stovky malých vecí. Jednou z nich je vernosť. Všetci sa určite zhodneme v tom, že základ vzťahu je dôverovať svojmu partnerovi. Niektorí ľudia však jednoducho nemôžu žiť bez podvádzania. Pre nich je to len otázka času. Tu sú rôzne typy ľudí, s ktorými by ste nemali vytvoriť vážny vzťah, pretože by ste len mrhali svojím časom.

#1 Narcisti

Yekaterina Ragozina a Daniil Shubin

Narcistovi nikdy nestačí láska iba jednej osoby. Tento typ človeka chce obdiv každého. To je skrátka ich spôsob, akým sa presadzujú. Narcisti neustále hľadajú dokonalého partnera. Vždy si myslia, že ich súčasný vzťah nie je dostatočne dokonalý na to, aby pokračoval. A hania každého okrem seba.

#2 Príliš romantickí

Yekaterina Ragozina a Daniil Shubin

Pre romantického človeka je veľmi dôležitý proces zvádzania a vytvárania nového vzťahu. Títo ľudia milujú nové dojmy a nemôžu žiť rutinne – potom sa začnú hneď nudiť. Aby tomu zabránili, nájdu nejaké nové zábavné prostriedky, ktoré im prinesú šťastie. Nenávidia akékoľvek hranice alebo obmedzenia a oceňujú slobodu.

#3 Nesebavedomí

Yekaterina Ragozina a Daniil Shubin

Čo sa týka sebavedomia, pravdepodobne nikto ho nemá dokonalé vo všetkých životných oblastiach. Avšak ak človek nevie, ako žiť svoj vlastný život a stále potrebuje počuť súhlas niekoho iného, je to nebezpečné znamenie. Keď takíto ľudia vidia najmenší náznak odcudzenia, okamžite začnú hľadať nový vzťah, v ktorom bude všetko iné. Pravda je však taká, že všetky tieto veci im slúžia iba na vlastné sebaurčenie.

#4 Príliš sebeckí

Yekaterina Ragozina a Daniil Shubin

Sebeckí ľudia sú tak zameraní na vlastné myšlienky a seba samého, že neprijímajú skutočnosť, že ich najbližší a najdrahší môžu trpieť tiež. Chápu však, že môžu byť dôvodom tohto utrpenia. Sebeckí ľudia veria, že morálne normy jednoducho nie sú pre nich. Sebe vždy dokážu odpustiť veci, ktoré na druhých nevedia vystáť.

#5 Trpitelia

Yekaterina Ragozina a Daniil Shubin

Trpitelia sa vždy hrajú na mučeníkov. Akákoľvek malá vec môže spôsobiť, že sú smutní. Títo ľudia vždy hľadajú niekoho, kto ich môže utešiť. Keď im ich partneri nemôžu dať, čo chcú, trpitelia sa začnú obzerať po niekom novom.

#6 Kritici

Yekaterina Ragozina a Daniil Shubin

Je to len ďalší typ človeka, ktorý nie je dostatočne sebavedomý. Tí, ktorí radi kritizujú ostatných v každej maličkosti a dávajú rady (často nevyžiadané), používajú takéto správanie len preto, že nevedia nájsť iný prostriedok sebaurčenia. Netreba dodávať, že sa neštítia ubližovať nikomu v ich okolí a nie sú schopní vybudovať zdravý vzťah.

Pozri aj: 7 znakov toho, že máte vo svojom okolí priveľa negatívnych a toxických ľudí

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov