… a dopúšťajú sa ich aj páry, ktoré sú spolu už roky.

Tabu ohľadom sexu sa v spoločnosti pomaly, ale isto rúca a dnes už môžeme bez ostychu povedať, že dobrý sexuálny život je niečím, po čom túži každý človek. Pravdou však je, že ho nemá ani mnoho dvojíc, ktoré sú spolu už roky. Kde sa teda stala chyba? Problémom môže byť to, že jeden z partnerov sa dopúšťa niektorej z týchto 7 chýb, ktoré môžu sexuálny život absolútne zruinovať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Skúsení sexuológovia sa zhodli na tom, že ak sa nevyvarujete týmto 7 chybám, váš sexuálny život bude trpieť (a vy spolu s ním).

#1 “Mŕtva ryba”

A nie, netýka sa to len žien. Prístupom “Ja si tu takto ľahnem a ty si so mňou môžeš robiť, čo len chceš,” si zarobíte akurát tak na neveru. Nemôžete od svojho partnera očakávať, že urobí všetko – obaja z dvojice by mali vynaložiť rovnaké “úsilie”. Nebuďte preto pasívni.

#2 Sex nie je liekom na uvoľnenie stresu

Samozrejme, ak to tak cítite vy a aj váš partner, ak si ním pomôžete, pre vás len dobre. Pravdou však je, že vo vypätých a nadmerne stresujúcich obdobiach na sex väčšina ľudí ani len nepomyslí. Ak doňho svoju polovičku nútite s odôvodnením, že sa jej po ňom len uľaví, v skutočnosti mieru stresu len zvyšujete.

pexels.com

#3 Po sexe sa bojíte povedať, čo ste cítili

Spätná väzba je mimoriadne dôležitá, a to nielen v začiatkoch vzťahu. Možno ešte dôležitejšia je vtedy, ak ste spolu s partnerom už roky. Je prirodzené, že sexuálne preferencie a túžby sa rokmi menia a určite je lepším riešením svojmu partnerovi povedať, že vás už neuspokojuje, než najprv hľadať útechu v cudzom náručí. Problémy sú predsa na to, aby sa riešili.

#4 Bránite sa predohre

Predohra je pri sexe, teda skôr pred ním, mimoriadne dôležitá – a to predovšetkým u žien. Nebráňte sa jej, pomôže vám lepšie spoznať telo vašej polovičky. Okrem toho je dokázané, že výrazne prehlbuje aj emocionálne puto medzi partnermi.

#5 Pri sexe rozprávate

Ak svojmu partnerovi zašepkáte pár horúcich slov do ucha, môže to byť len plusom, no ak rozprávate priveľa, bude to mať presne opačný efekt. Sex je predovšetkým o fyzickom spojení, preto v týchto intímnych chvíľach nechajte prehovoriť svoje telo.

pixabay.com

#6 Každé objatie či bozk chcete premeniť na sex

Je síce pravda, že každá intímna chvíľa by sa mala začať objatím, bozkami či maznaním, no určite by nemalo byť pravidlom, že to tieto veci musia zakaždým skončiť sexom. Niekedy môže vaša polovička naozaj chcieť len objatie či romantický bozk – bez toho, aby sa stalo niečo viac. Vychutnajte si aj tieto romantické chvíle – sú totiž rozhodujúce pri budovaní a upevňovaní každého vzťahu.

Pozri aj: Ďalšie tabu prelomené: Sexuológ prezrádza, ako muži v skutočnosti vnímajú sex

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov