Ďakujeme za pokrok medicíny.

Niekedy si na naše zdravotníctvo poriadne schuti zanadávame. Nie sme spokojní so zdravotnou starostlivosťou a veľakrát sa posťažujeme aj na to, že medicína by mohla byť ešte ďalej. Niekedy sa však len stačí obhliadnuť do histórie a uvidíme, aký obrovský pokrok ľudstvo spravilo. Ďakujme, že dnes sa dá voči nechcenému tehotenstvu chrániť už úplne inými spôsobmi. V stredoveku to totiž bolo takto.

Článok pokračuje pod videom ↓

Lasičie semenníky

Áno, čítate dobre. V stredoveku ľudia verili tomu, že ak má žena počas súlože na nohe alebo na krku upevnené lasičie semenníky, neotehotnie. Obhliadnuc sa spätne za touto technikou, účinok bol s najväčšou pravdepodobnosťou len “prevenčný”. Predsa len, ktorý muž by dokázal dospieť k vyvrcholeniu pri pohľade na lasičie semenníky priviazané na krku svojej partnerky?

Prezervatívy

Znie to nevinne, však? Faktom však je, že prezervatívy, ako ich poznáme dnes, v stredoveku ešte neexistovali. V tej dobe sa totižto ako prezervatív používali látkové handry alebo črevá mŕtvych zvierat.

pexels.com

Utierky namočené v octe

Aj túto techniku by sme mohli označiť prinajmenšom za absolútne bizarnú. Po vyvrcholení muža totiž ženy namočili látkové utierky do octu a pokúsili sa nimi ejakulát zo svojej vagíny “vyškriabať”.

Citrónová šťava

Zdá sa, že predstavivosť nemala v stredoveku hraníc. Ľudia totiž verili aj tomu, že keď si žena pred súložou a po nej vypláchne svoju vagínu čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou, neotehotnie.

pexels.com

Pokus o potrat

Keď mala žena podozrenie, že niektorá z vyššie spomínaných techník predsa len (na počudovanie) nezafungovala, pokúsila sa vyvolať si potrat. V stredoveku sa o to ženy pokúšali pomocou – podržte sa – vešiaku na kabáty. Háčik na kabát si vložili do krčka maternice a dieťa sa ním pokúšali usmrtiť.

Pozri aj: Toto je 10 najšialenejších a najbizarnejších faktov o smrti a zomieraní z obdobia stredoveku

youngisthan
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov