Foto: Unsplash/Jeremy Bishop

Žijete život, po ktorom túžite?

Ste panovační a príliš veľa toho narozprávate. Znie vám to povedome? Tieto frázy ste mohli počuť často ako deti, ale ide o toto: Nie ste panovační. Ste lídri, ktorí chcú niečo zdieľať so svetom. Žijete život, ktorý vás unavuje? Viete, že potrebujete urobiť zmenu. Nenechajte strach, aby vás držal späť a vytvorte si vlastnú verziu šťastne až do smrti. Nestane sa to ale zo dňa na deň. Podľa portálu Thought Catalog existuje 5 ciest, ktoré vám môžu pomôcť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Cesta 1: Preformulujte si, ako hovoríte sami so sebou.

To, ako so sebou hovoríte, vás nastaví na úspech alebo neúspech. Život je príliš krátky na to, aby ste boli na seba zlí. Pamätajte si, že nie ste panovační, ale máte iba vodcovské schopnosti. Nie ste nároční, iba viete, čo chcete. Nie ste dramatickí, ale iba vášniví a expresívni. Nie ste tvrdohlaví, ste iba rozhodní.

Foto: Unsplash/Erriko Boccia

Cesta 2: Začnite hovoriť nie.

Povoľte si odmietnuť pozvanie, ľudí a veci, ktoré vás oberajú o pokoj. Dajte zbohom toxickým jedincom, ktorí do vášho života vnášajú negatívnu energiu. Vy sami viete, o koho ide. Nikomu nedlžíte žiadne vysvetlenie, ako si žijete svoj život.

Čím skôr pustíte všetko a všetkých, čo vás brzdia, tým skôr si môžete vytvoriť z nasledovania svojich snov a cieľov prioritu. Váš čas je tá najcennejšia vec, ktorú máte. Nie ste nikomu nič dlžní. Strávte čas s ľuďmi, ktorí do vášho života vnášajú pozitivitu, ktorá vás bude poháňať vpred.

Cesta 3: Nikdy nie je neskoro ísť za novým snom.

Ľudia často nechávajú strach, aby im stál v ceste. Strach zo zlyhania a strach z toho, čo by mohli povedať iní ľudia, vám bránia v tom, aby ste išli za svojimi cieľmi. Skúste spraviť krok vpred a možno vás prekvapí podpora, ktorú nájdete u ľudí, od ktorých by ste to možno nikdy nečakali. Môže vás prekvapiť aj nedostatok podpory, ktorú dostanete od tých, od ktorých by ste ju očakávali. Uvidíte, kto vás podrží a kto nie.

Foto: Unsplash/GRAY

Možno zlyháte, ale tak čo? Aspoň ste to skúsili. Čo ak uspejete? Aké úžasné by to bolo? Dajte si príležitosť. Každý človek je schopný úžasných vecí.

Cesta 4: Vizualizujte si svoje najlepšie ja a začnite sa objavovať.

Kým ste chceli byť, keď ste boli deťmi? Vráťte sa k tomuto odvážnemu ja, ktoré si dovolilo vo veľkom snívať. Začnite si pokladať otázku, či vás vaše každodenné návyky približujú k vašim cieľom. Ak nie, je čas vykonať zmenu. Vás denný režim by mal podporovať život, ktorý sa snažíte vytvoriť. Vizualizácia je mocný nástroj. Predstavte si svoje najlepšie ja a naberte odvahu byť tým človekom.

Foto: Unsplash/Aditya Saxena

Cesta 5: Začnite ešte predtým, než budete pripravení.

Každý musí niekde začať. Uvedomte si, že ak počkáte, kým nebudete pripravení, nezačnete nikdy. Opäť je to iba strach, ktorý vás nabáda k tomu, aby ste ešte počkali.  Ide o hlas vo vašej hlave, ktorý vás neustále napĺňa pochybnosťami.

Spýtajte sa sami seba, kým alebo čím by ste chceli byť, keď ste boli mladší. Aké obavy vám bránia v tom, aby ste to uskutočnili? S čím môžete začať, aby ste boli o krok bližšie? Nikdy nebude ten správny alebo nesprávny čas. Začnite hneď teraz. Skočte priamo do toho a učte sa za pochodu. Každý deň budete bližšie a bližšie k splneniu svojho sna a prežijete svoju verziu šťastne až do smrti.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov