Často o sebe počúvate, že ste „snílek“ alebo „rojko“?

Snívanie síce je krásne, no ak snívate priveľa a pričasto, nezaobíde sa to bez menších, či väčších problémov. Byť rojkom so sebou totiž nesie isté nevýhody. Ak ním ste, tieto 4 situácie vám budú určite dôverne známe. Taktiež sa v nich často ocitáte?

Článok pokračuje pod videom ↓

Na dosiahnutie všetkých svojich snov nemáte dostatok času alebo zdrojov

Určite máte množstvo snov a najradšej by ste boli, keby ste mohli uskutočniť každý jeden z nich. Niekedy vás vaše sny inšpirujú a poháňajú vpred, no niekedy vám môžu priniesť pocit frustrácie. Viete totiž, že precestovať celý svet, naučiť sa niekoľko cudzích jazykov, napísať knihu a otvoriť si vlastnú reštauráciu vás bude stáť veľké množstvo času, peňazí a energie – ktoré teraz nemáte. Vždy však existuje cesta a vy by ste ju ako správny rojko mali vedieť nájsť. Snažte sa všetko rozložiť na tie najmenšie krôčiky a postupujte za vašimi veľkými snami pomaly, ale isto.

Musíte čeliť negatívnym ľuďom, ktorí vidia všetko príliš realisticky

Samozrejme, je dôležité vidieť veci takými, ako v skutočnosti sú. Nemenej dôležité je však veriť tomu, že stále by mohli byť aj lepšie. Určite pravidelne stretávate ľudí, ktorí vám zakaždým pripomenú, že by ste už mali zostúpiť z oblakov a vrátiť sa na zem. Nezabudnú samozrejme dodať desiatky dôvodov, pre ktoré sú vaše sny nereálne. Vy však viete, že nereálne nie je nič a preto s úsmevom na tvári pokračujete v snívaní a v plnení si svojich snov.

pixabay.com

Niekedy sa vaše sny jednoducho nesplnia a vy pociťujete sklamanie

Ak ste o niečom až priveľmi snívali a tvrdo ste na tom pracovali, určite bolo vaším najväčším želaním to, aby sa váš sen premenil na realitu. Žiaľ, nie vždy sa to tak stane. Niekedy jednoducho ešte nenastal ten správny čas. Ak ste pre splnenie svojho sna spravili všetko, nič si nevyčítajte. Väčšinou máte predsa k dispozícii aj druhú šancu. Hlavne vždy verte tomu, že ak vám niečo nevyšlo, je to preto, že niekde na vás čaká niečo ešte lepšie.

Niekedy máte pocit, ako by vás skutočný svet dusil

Máte veľké sny, no priveľa záväzkov, ktoré vás oberajú o množstvo času a energie. Chceli by ste ísť inou cestou, no vaša každodenná práca či finančné záväzky vám to nedovolia. Tak sa niekedy dostavuje frustrácia, ktorá môže spôsobiť dočasnú stratu energie, no niekedy dokonca aj depresiu. Nedovoľte, aby to zašlo priďaleko a negatívne pocity zastavte skôr, než bude neskoro. Vždy si spomeňte na to, že môže byť ťažké spraviť jeden veľký krok naraz, no omnoho jednoduchšie je spraviť niekoľko malých krôčikov postupne. Tým, že sa do niečoho nebudete príliš tlačiť, ušetríte množstvo energie, ktorú môžete investovať do plnenia aj tých najväčších snov.

Pozri aj: RADI ČÍTATE? TOTO JE 8 SUPERSCHOPNOSTÍ, KTORÝMI SA LÍŠITE OD ĽUDÍ, KTORÍ NEČÍTAJÚ

psych.sk (Henrieta Balázsová), learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov