Naštartujte mozgové závity. Na vyriešenie týchto hádaniek ich rozhodne budete potrebovať.

Pre všetkých milovníkov kvalitných hádaniek tu máme tri, ktoré skutočne nepatria medzi jednoduché. Aby ste ich vyriešili, potrebujete logiku a postreh. Veríme, že sa vám ich podarí rozlúštiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kvalitná hádanka môže byť hotový klenot. Môžete ňou zahnať nudu v partii, či preklenúť dlhú cestu autom. Tie naozaj dobré si udržíme v hlave poriadne dlho. Prinášame vám tri, ktoré naozaj dokážu potrápiť. Ak však máte v sebe detektívne schopnosti, nemali by vám robiť žiadne problémy. Príjemnú zábavu!

#1 Tabletky

pixabay.com

Seriálový vrah unesie obete. Každej z nich však chce dať šancu na život. Ponúkne im dve tabletky. Jedna je v poriadku, druhá je otrávená. Jednu z nich si vyberie obeť, druhú si dá vrah. Avšak bez ohľadu na to, ktorú tabletku si obeť vyberie, po tom, čo ju zapije vodou, zomrie, zatiaľ čo vrah ostane nažive. Prečo je to tak?

#2 Na opustenom ostrove je vrah

pixabay.com

Partia piatich kamarátov sa vyberie na paraglidingovú akciu, avšak cestou sa im pokazí auto. Partia tak skončí na opustenom ostrove, na ktorom už dlho nebola ľudská noha. Vedia, že pomoc nepríde až tak rýchlo, a budú tam musieť zopár dní zostať. Rozdelia sa, pričom každý z nich sa snaží pomôcť, ako sa len dá. O pár hodín sa všetci stretnú, okrem ich kamaráta Jana. Tomáš sa rozhodne celú situáciu vyšetriť.

Začne prvý: „Ostal som na mieste. Zbieral som pomaranče, aby sme mali čo jesť.“ Pridá sa Martin: „Bol som pri rieke, snažil som sa udicou uloviť nejaké ryby.“ Tretí z nich, Kamil, dodá: „Bol som v lese. Zbieral som drevo,aby sme si mohli urobiť oheň na táborák.“ Posledný zo štvorice, Matúš, tvrdí: „Bol som na opačnom konci ostrova. Volal som môjmu otcovi, poprosil som ho, aby nám pomohol.“ Už viete, kto zo štvorice kamarátov je Jánov vrah?

#3 Kto zabil malého Tomáška?

pixabay.com

Teraz budeme opäť pátrať po vrahovi. Trojčlenná rodina žije v prepychovom kaštieli. Jedného dňa majiteľ kaštieľa so svojou manželkou idú na večierok. Ich synček, Tomáš, spí v izbe. Keď sa vrátia, nájdu chlapčeka v kaluži krvi. Zronení rodičia zavolajú detektíva. Ten postupne vypočúva personál. Opatrovateľka tvrdí, že žehlila chlapcovi uniformu do školy. Slúžka hovorí, že čistila kúpeľňu. Kuchárka tvrdí, že sa jej podarilo rozbiť surové vajíčka, tak ich metlou zametala z dlážky. Na metle sa skutočne jej odtlačky našli. Ktorá z týchto troch žien zavraždila malého chlapčeka?

Ak poznáte správne odpovede, skúste si ich porovnať s tými našimi. Zhodujú sa?

Hádanka #1: Obe tabletky sú v poriadku, ani jedna z nich nie je otrávená. Jed je vo vode.

Hádanka #2: Vrahmi sú Matúš s Martinom. Keďže išli na paragliding, je logické, že si so sebou nebrali rybársku udicu. Martin teda nemohol loviť ryby. Matúš zas na opustenom ostrove nemal signál.

Hádanka #3: Malého chlapčeka zabila kuchárka. Surové vajíčka by musela čistiť mopom, nie metlou. Metlu držala v rukách preto, lebo s ňou omráčila malého chlapca.

Tak ako sa vám podarilo obstáť v hádankách? Uhádli ste všetky z nich?

Pozri aj: HÁDANKA: Túto záhadu o torte so 7 sviečkami dokáže vyriešiť len minimum ľudí. Podarí sa vám to?

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov