Image by Engin Akyurt from Pixabay

Sú neuveriteľne silní, no zraniteľní zároveň.

Ľudia, ktorí úzkosťou nikdy netrpeli, nikdy tak celkom nepochopia, čím si musia prechádzať tí, ktorých trápi. Úzkosť totiž mení mysle, ktoré boli niekedy radostné a plné farieb na veľmi temné, čiereno-biele miesto, z ktorého niet úniku. Niet sa preto čo čudovať, že ľudia, ktorí úzkosťou trpia, to veľakrát radšej skrývajú.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Thought Catalog preto popísal 10 vecí, ktoré by ste o takýchto ľuďoch mali vedieť. 

#1 Urobia čokoľvek preto, aby úzkosť skryli. Sami pred sebou nepopierajú, že ju majú a priznávajú si to — aj sa ju snažia liečiť — avšak nikdy to nepriznajú pred nikým druhým. 

#2 Najväčšiu úzkosť majú z toho, že majú úzkosť. Neboli na to totiž zvyknutí a nedokážu si zvyknúť na to, že nejaká ich nepriaznivá životná situácia ich dohnala až sem. 

#3 Každý sa čuduje, prečo zrazu nikam nechodia — aj keď predtým boli neuveriteľne spoločenskí a ľudia ich doslova milujú. Úzkosť im však berie chuť čo i len sa pohnúť z domu. 

#4 Nechcú, aby niekto videl ich bolesť, a tak vynakladajú enormné množstvo energie na to, aby ju skrývali. To však spôsobuje, že sú neopísateľne vyčerpaní. 

Foto: pixabay.com

#5 Život im v posledných mesiacoch udelil obrovské množstvo ťažkých skúšok a sklamaní. Preto už dnes na 100 % nedôverujú prakticky nikomu — ľudia ale nerozumejú tomu, prečo. Dokonca ani tí, ktorí ich dôveru zradili. 

#6 Týmto ľuďom druhí neustále vyčítajú, že nad všetkým až príliš premýšľajú. Neuvedomujú si ale, ako ich takáto poznámka dokáže zasiahnuť. Sami by totiž boli najradšej, keď by to tak nebolo. 

#7 Úzkosť im spôsobila nejaká životná trauma v istej oblasti. Preto sa snažia mať až chorobne pod kontrolou všetky ďalšie oblasti. Tak napríklad, ak sa sklamali v láske, veľmi ľahko sa môžu uchýliť k workoholizmu a pod. 

#8 Úzkosť ich doslova tlačí do životnej filozofie “všetko alebo nič”. Ak po niečom veľmi túžia, no nedostávajú to, doslova to nahlodáva ich psychiku a prestávajú tomu veriť. 

#9 To, po čom túžia najviac, je láska a pokoj na duši. Pre niekoho sú to banality a samozrejmé veci, pre nich je to už ale najvyššia životná méta. 

#10 Sú nesmierne talentovaní a šikovní, avšak neustále o sebe pochybujú a často potrebujú uistenie od druhých. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov