Foto: Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Znamenajú naozaj veľa.

Ľudia si veľakrát myslia, že lásku je možné vyjadriť len týmito dvomi slovami – tak to však vôbec nie je. Láska sa vyjadruje aj drobnými skutkami či vetami, za ktorými sa skrýva oveľa viac, než si niekedy uvedomujeme.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ktoré vety sú to? Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Vážim si ťa

Mať voči svojmu partnerovi rešpekt a istým spôsobom k nemu “vzhliadať” je veľmi dôležité. Navyše, každému padne dobre počuť to. 

#2 Som tu pre teba

Partneri by tu pre seba nemali byť nielen vtedy, keď je všetko v poriadku, ale aj keď jedného z nich niečo trápi – vtedy ešte o to viac. Počuť vetu “som tu pre teba” je vtedy ešte viac ako “milujem ťa”. 

#3 Napíš mi, keď dorazíš

Aj toto je prejav lásky, ktorý znamená len to, že vašej polovičke na vás záleží, a má o vás starosti. Je krásne vedieť, že je tu niekto, kto sa o vás zaujíma. 

Foto: Photo by Allef Vinicius on Unsplash

#4 Záleží mi na tebe

Povedať to je jednoduché, náročnejšie je dokázať to. Ak vám to však vaša polovička dokazuje každý jeden deň, je to jeden z najväčších prejavov lásky. 

#5 Si pre mňa “domov”

Hovorí sa, že domov nie je miesto, ale osoba, pri ktorej sa cítite ako doma kdekoľvek. Je preto krásne, keď vám niekto povie práve toto. 

#6 Rád si ťa vypočujem

Každý zdravý vzťah by mal byť o komunikácii. Keď vašu polovičku niečo trápi, vypočujte si ju, a ideálne spravte aj niečo navyše. Pýtajte sa, snažte sa tomu druhému zlepšiť náladu. Vráti sa vám to niekoľkonásobne. 

#7 Sme tím

Vo vzťahu by nemal ísť každý za seba, ale každý za oboch – ako pár, ako tím. Vzťah je totiž o dvojici, nie o dvoch jednotlivcoch. “Ja” preto musí ísť niekedy bokom a nahradiť by ho malo “my”. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov