Foto: Photo by Robin Gislain Shumbusho on Unsplash

Niekedy je lepšie jednoducho ostať single.

Hrnúť sa do vzťahu za každú cenu, len aby sme neboli sami – aj keď cítime, že na vzťah ešte nie sme pripravení, je veľmi nesprávne. Ubližuje to totiž hneď niekoľkým ľuďom súčasne. Portál Thought Catalog napísal skvelý článok o tom, že je lepšie zostať single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, kto…

Článok pokračuje pod videom ↓

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, pri kom necítite to, čo by ste cítiť mali. A podvedome si uvedomujete, že ste s týmto človekom len preto, že chcete spoločnosť, a nechcete byť sami – nie preto, že by ste sa v jeho spoločnosti cítili obzvlášť príjemne. 

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, kto bude do vzťahu investovať oveľa viac energie a času ako vy. A zatiaľčo on si možno bude myslieť, že našiel lásku svojho života, vy budete vedieť, že je to len chvíľková záležitosť. 

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, s kým ste len preto, že nechcete mať “status single”. Kvôli priateľom, rodine či kolegom. 

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, s kým by vám to nikdy nefungovalo. Možno nedokážete nájsť žiaden racionálny dôvod, prečo sa s touto osobou rozísť, no vo vnútri svojho srdca jednoducho cítite, že tento vzťah by vám skutočné šťastie nikdy nepriniesol. 

Photo by Gantas Vaičiulėnas from Pexels

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, pri kom by ste museli predstierať emócie, ktoré v skutočnosti pri tejto osobe nemáte. 

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, pri kom sa smejete na jeho vtipoch, aj keď vám vtipné vôbec neprídu. Robíte to len zo zdvorilosti, pretože cítite, že musíte. 

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, na koho zabudnete ešte v deň vášho rozchodu, pretože vo vás nič nezanechal. 

Zostaňte single, pretože je to lepšie ako randiť s niekým, pri kom nemáte motýle v bruchu. Pri kom sa netrasiete od vzrušenia. Pri kom v jeho náručí necítite, že toto je váš “domov” – bez ohľadu na to, kde spolu ste. Pri kom sa usmejete pri každom pípnutí jeho správy. Pri kom budete vstávať i zaspávať s úsmevom na tvári.

Neuspokojte sa s ničím, čo je menej ako toto. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov