Autor fotky: Alisa na Pexels

Nič nie je vzácnejšie ako pokoj vo vašej duši.

Práve preto by sme si ho mali chrániť za každú cenu. Paradoxom ale je, že veľakrát sa oň sami oberáme negatívnymi a toxickými myšlienkami, ktorými kŕmime svoju vlastnú myseľ. Ako s tým skoncovať? Zničte vo svojej hlave týchto 8 myšlienok, kým nezničia vás.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál The Minds Journal. 

#1 Túžba mať všetko pod kontrolou

Nech by ste akokoľvek chceli, nikdy nebudete mať pod kontrolou úplne všetko. Veľa vecí ovplyvniť dokážeme, no iné sa proste len dejú a na nás je iba to, aký postoj voči nim zaujmeme. 

#2 Nebojte sa požiadať o pomoc

Sú situácie, kedy si jednoducho sami nevystačíme. Niektorí ľudia sa vtedy boja požiadať o pomoc, v skutočnosti na tom ale nie je vôbec nič zlé a v žiadnom prípade to nie je žiadna hanba. 

#3 Minulosť už bola

Nedržte si v hlave udalosti z minulosti, ktoré vás zraňujú. Minulosť už bola, raz ste ju už prežili, naďalej v nej žiť nemôžete. Musíte žiť v prítomnosti. Nepripomínajte si preto veci, ktoré už jednoducho nezmeníte.

#4 Nemajte úzkosť z budúcnosti

Báť sa budúcnosti je opačný extrém. Jej výhodou ale je, že narozdiel od minulosti, ju zmeniť môžete. Spravte preto všetko, čo je vo vašich silách a hlavne nezabúdajte na to, že 90 % našich katastrofických scenárov sa nikdy nesplní. 

Autor fotky: MART PRODUCTION na Pexels

#5 Nedovoľte iným, aby vás ponižovali

Možno sa vám už niekedy stalo, že ste sa nezastali seba samých, a potom ste si to vyčítali. Takéto myšlienky vedia byť naozaj nepríjemné. Sľúbte si preto, že nech sa bude diať čokoľvek, vždy sa za seba postavíte.  

#6 Vyžeňte pesimistické myšlienky

Niekedy je ťažké sršať optimizmom, ale vždy sa aspoň pokúste pozrieť sa na veci z tej pozitívnej stránky. Sľúbte si tiež, že sa budete vyhýbať ľuďom, ktorí nedokážu povedať nič pozitívne. 

#7 Necíťte sa previnilo, keď si potrebujete oddýchnuť

Veľa ľudí berie oddych ako niečo negatívne, čo je len plytvaním času. Takto to ale nie je, oddych je starostlivosťou o seba. Len oddýchnutá myseľ a oddýchnuté telo totiž dokážu fungovať na 100 %.

#8 Zbytočne nedramatizujte 

Žijeme v dobe, kedy mnohí ľudia dokážu zdramatizovať úplne všetko. Takéto myslenie je ale doslova jedom ako pre našu myseľ, tak i pre našu dušu. Vyhýbajte sa mu a vyhýbajte sa aj toxickým energetickým upírom, ktorí takto premýšľajú. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov