Sny by sa nikdy nemali končiť dosiahnutím dospelosti. Za týmito siedmymi snami sa oplatí ísť, aj keď ste už prekročili dvadsiatku.

Len bytosť menom človek je schopná pozerať sa za horizont. Ak máte sny, zároveň máte v sebe všetko potrebné na to, aby ste ich mohli dosiahnuť. Práve sny sú tou najlepšou motiváciou, ktorá nás ťahá dopredu. Toto je sedem snov, ktoré by mali nasledovať všetci dvadsiatnici. Práve kvôli ním sa im môže kvalitatívne zmeniť spôsob života. A to rozhodne stojí za to. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Každý z týchto snov si vyžaduje určitú dávku odvahy. Ak sa bojíte, skúste myslieť na to, že každá skúsenosť vás obohatí. Nech už skončí akokoľvek.

#1 Presťahujte sa do vysnívaného mesta

Photo by Markus Leo on Unsplash

Nechcete celý život prežiť v rodnej dedine? Je to úplne v poriadku. Ak vás to ťahá niekam ďalej, pokojne si zbaľte batoh. Je jedno, či sa vyberiete do Londýna, Paríža či do Trnavy. Veď domov je tam, kde je vaše srdce.

#2 Stretnite sa so svojím idolom

Photo by David Yanutama on Unsplash

Ak v sebe nosíte meno človeka, ktorý vás inšpiroval, urobte všetko preto, aby ste sa s ním stretli. Vyberte sa na jeho prednášku, choďte na jeho koncert. Stretnutie s týmto človekom vás určite obohatí. Niekedy je to oveľa jednoduchšie, akoby sa na prvý pohľad zdalo.

#3 Zamestnajte sa v spoločnosti, ktorú máte najradšej

Photo by rawpixel on Unsplash

Možno pri tejto rade i vy zdvihnete obočie. Odborníci však radia, že by ste sa o to predsa len mali pokúsiť. Ak máte spoločnosť, ktorá vás zaujala svojim prístupom, urobte všetko preto, aby ste sa tam dostali. S najväčšou pravdepodobnosťou nezačnete pracovať na vysnenej pozícii, ale nejako predsa len začať treba. Hlavná vec, že ste v tej „svojej“ vysnenej spoločnosti.

#4 Pretavte vášeň na profesiu

Photo by Olia Gozha on Unsplash

Všetci máme v sebe nejaké talenty. Ak sa vám ich podarilo odokryť, máte napoly vyhrané. Ak vo vás nejaká činnosť prebúdza vášeň, neváhajte sa do nej úplne ponoriť. Pokúste sa to, čo robíte radi, premeniť na zdroj príjmu. Pretože inak vám hrozí, že celý život budete robiť to, čo neznášate. A chodiť do práce len kvôli peniazom je to najsmutnejšie na svete.

#5 Spoznávajte okolitý svet

Photo by Damir Bosnjak on Unsplash

Investovať do cestovania sa vždy oplatí. Zážitky a skúsenosti, ktoré si z ciest prinesiete, vám nikto nemôže ukradnúť. Skúste preto navštíviť čo najviac miest. Neodkladajte to na potom. Pretože „potom“ nikdy nenastane.

#6 Čo najskôr sa osamostatnite

Photo by Drew Coffman on Unsplash

Nemusíte sa rovno presťahovať do veľkometrážneho bytu. I podnájom s kamarátkami vám pomôže postaviť sa na vlastné nohy. Čím skôr sa naučíte starať sami o seba, tým lepšie. Je to skúsenosť na nezaplatenie.

#7 Nájdite sa

Photo by Alexandre Pimentel on Unsplash

Nasledujte svoj vnútorný inštinkt. Robte veci, ktoré cítite, že musíte urobiť. Len vy sami ste zodpovední za kvalitu svojho života. Preto sa nechajte viesť vnútorným pocitom, ktorý nikdy nesklame.

Pozri aj: Týchto 10 znamení je dôkazom toho, že žijete absolútne skvelý život, ktorý si konečne vychutnávate naplno

elitedaily

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov