Foto: pexels.com

Ľudia sa vlastne delia len na dve skupiny.

Na tých, ktorí majú svoj stôl úplne dokonale uprataný a na tých, ktorí na ňom majú dokonalé stelesnenie chaosu. Do ktorej z týchto dvoch skupín patríte vy? Možno vás prekvapí, čo to o vás prezrádza. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Nedávny výskum totiž dokázal, že ak máte dokonale uprataný stôl, ľudia vás budú považovať za človeka so stabilnými emóciami a za niekoho, kto je svedomitý a príjemný. Naopak, ak máte na svojom stole neporiadok, budú si o vás myslieť, že ste človek, ktorý je neurotický, nepríjemný a neorganizovaný. 

Photo by rawpixel.com from Pexels

Spoluautorka štúdie, Sarah Dyszlewski, však upozorňuje aj na jednu ďalšiu zaujímavú vec, a to síce, že napriek tomu, že ide len o predsudok, ľudia sa k vám podľa toho budú aj správať. Ak teda máte na stole neporiadok, môžu podceňovať vaše schopnosti, čo vám dajú aj značne pocítiť. 

Potvrdilo sa teda, že ľudia si tak akosi automaticky asociujú neporiadok s negatívnymi osobnostnými črtami. Ak však patríte skôr medzi “bordelárov”, nezúfajte. Iná štúdia totiž dokázala, že ľudia s neporiadkom na stole nemajú radi pravidlá a sú veľmi kreatívni. Domnienka ľudí sa teda v tomto prípade väčšinou nezhoduje s realitou. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov