Ľudia s touto vlastnosťou majú až 2x aktívnejší sexuálny život, než tí bez nej.

Predmetom štúdií či výskumov vedcov sú tie najrôznejšie oblasti. S najväčšou pravdepodobnosťou vás preto vôbec neprekvapí, že ich pozornosti neuniklo ani skúmanie a analyzovanie sexuálneho života ľudí. V tomto prípade sa im však podarilo prísť na niečo naozaj zaujímavé…

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako ste na tom s kreativitou? Dúfame, že dobre. Vedcom sa totižto podarilo potvrdiť, že kreatívni ľudia majú až 2x toľko sexuálnych partnerov, než tí menej kreatívni. Takisto platilo, že čím bola osoba kreatívnejšia, tým viac sexuálnych partnerov mala.

Autor tejto štúdie, Dr. Daniel Nettle, sa vyjadril nasledovne: “Kreatívni ľudia sú veľmi často považovaní za mimoriadne atraktívnych. V súvislosti s tým sa im dostáva viac pozornosti – zároveň tiež bývajú veľmi charizmatickí a milujú umenie či poéziu, čo u ľudí vzbudzuje záujem. Môžeme teda hovoriť o tom, že kreatívci žijú akýmsi bohémskym životom a majú viac sexuálnych príležitostí, než menej kreatívni ľudia. Zaujímavé je však zároveň to, že toto správanie je u nich v spoločnosti tolerované, ľudia od nich dokonca veľakrát vernosť ani neočakávajú.”

pexels.com

Tejto štúdie sa zúčastnilo celkom 425 ľudí – od profesionálnych umelcov či básnikov až po obyčajných ľudí. Porovnával sa u nich pomer kreativita/počet sexuálnych partnerov a dokázalo sa, že zatiaľčo kreatívci mali za sebou v priemere 4-10 sexuálnych partnerov, priemer pri ostatných ľuďoch bol 3.

Čo sa však takisto potvrdilo bola súvislosť medzi kreativitou a vznikom psychických ochorení – najčastejšie schizofrénie a depresie. Tak ako táto štúdia, tak aj viacero ďalších sa zhoduje na tom, že práve toto sú ochorenia, ktorými sú mimoriadne kreatívni ľudia postihovaní najčastejšie.

Mohli by sme to teda uzavrieť tak, že kreatívci sú síce nesmierne sexy, no krutou daňou za ich príťažlivú osobnosť sú práve časté psychické ochorenia. Nuž, nie každá situácia v živote je win-win.

Ako ste na tom s kreativitou vy?

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov