Foto: Pexels

Situationship nie je vzťah, ale peklo.

V dnešnej dobe zoznamovania a vzťahov sa často stretávame s pojmom „situationship“. Tento termín sa stal populárnym spôsobom, ako opísať nejasný, neformálny a komplikovaný vzťah medzi dvoma ľuďmi. Ale čo to vlastne znamená a ako zistíte, či ste v takomto vzťahu uviazli?

Článok pokračuje pod videom ↓

V tomto článku sa pozrieme na sedem varovných signálov, ktoré by vám mali dať jasne najavo, že ste sa ocitli v situácii, ktorú by ste mali prehodnotiť.

Nejasné definovanie vzťahu

Jedným z najväčších znakov situationshipu je nejasnosť ohľadom toho, čo presne je váš vzťah. Nie ste si istí, či ste priatelia, milenci alebo niečo medzi tým. Táto neistota môže byť veľmi frustrujúca a mätúca, pretože neviete, na čom ste a kam váš „vzťah“ smeruje.

Absencia plánov do budúcnosti

V situationshipoch sa zvyčajne nerozpráva o budúcnosti. Nemáte spoločné plány ani ciele a ani jeden z vás neprejavuje záujem o to, čo by mohlo nasledovať. Toto môže byť ďalším varovným signálom, že ste uviazli v nejasnom vzťahu, ktorý nemá jasnú perspektívu.

Váš vzťah je založený na pohodlnosti

Situationshipy sú často založené na pohodlnosti a spoločnom trávení času, keď sa vám to hodí. Môže sa stať, že sa stretávate len vtedy, keď nemáte iné plány alebo potrebujete niekoho na zábavu. Ak si uvedomujete, že váš vzťah je založený hlavne na tom, čo je pre vás pohodlné, môže to byť ďalší znak situationshipu.

Nevyjadrenie citov

V situationshipoch sa zvyčajne nevyjadrujú city a emócie. Môžete mať pocit, že váš partner je emocionálne nedostupný alebo že sa obaja bojíte otvorene hovoriť o svojich pocitoch. Toto môže viesť k pocitu osamelosti a frustrácie, pretože neviete, či má váš partner rovnaké pocity ako vy.

Pexels

Absencia spoločenského uznania

Ak ste vo vzťahu, ktorý nie je verejne uznávaný, môže to byť ďalší znak situationshipu. Možno sa stretávate len v súkromí a nikto z vašich priateľov alebo rodiny o vás nevie. Toto môže byť veľmi ťažké, pretože nemáte podporu a uznanie, ktoré by ste vo vzťahu mať mali.

Váš vzťah je založený na chémii

Situationshipy sú často založené na silnej sexuálnej príťažlivosti. Môže sa stať, že váš vzťah je založený hlavne na fyzickej príťažlivosti a sexuálnom napätí, bez hlbokých emocionálnych väzieb. Ak si uvedomujete, že váš vzťah je založený hlavne na sexe, môže to byť ďalší znak situationshipu.

Strach zo záväzku

Posledným varovným signálom situationshipu je strach zo záväzku. Môže sa stať, že jeden alebo obaja partneri majú obavy z toho, čo by mohlo nasledovať, ak by ste sa rozhodli pre formálny vzťah. Tento strach môže byť prekážkou v tom, aby ste sa posunuli ďalej a definovali svoj vzťah jasne.

Ak ste si uvedomili, že ste uviazli v situationshipu, je dôležité otvorene komunikovať so svojím partnerom a zvážiť, či je tento vzťah pre vás zdravý a šťastný. Možno zistíte, že je čas prejsť na niečo vážnejšie alebo sa rozhodnete, že je lepšie ísť každý svojou cestou. Nezáleží na tom, aké rozhodnutie prijmete, dôležité je byť si vedomý svojich potrieb a hľadať vzťahy, ktoré vám prinášajú šťastie a spokojnosť.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov