Za dlhodobou samotou môžu byť aj naše prísne kritériá pri výbere partnera. Náš "pán dokonalý" sa musí zmestiť do presne stanovených priečinkov. Je to však správne?

„Nemôžem s ním byť, pretože nemá titul, nie je môjho vierovyznania a jeho bankový výpis je na zaplakanie!“ Kritické myslenie je vo veciach lásky niekedy na škodu. Ak očakávame, že partner príde s hŕbou dokumentov, ktoré nám majú zaručiť šťastie, hrozí nám, že sa ho nikdy nedočkáme. Kde je predsa napísané, že spokojný vzťah nám zaručí hárok papiera?

Článok pokračuje pod videom ↓

Dnes sa na partnerské vzťahy pozrieme trošku netradičným spôsobom. Na mušku sme si tentoraz zobrali ženy, ktoré sa sťažujú na dlhodobú samotou. Príčinou ich „single“ stavu však môžu byť aj prísne kritériá pri výbere partnera. Čakajú, že princ na bielom koni príde s kopou potvrdení, ktoré im  zaručia šťastie. Pritom to môže byť celkom inak.

Vysokoškolský diplom

Photo by Cole Keister on Unsplash

Áno, vzdelanie je dôležité. O tom niet pochýb. Ale žiadna vysoká škola z vás nespraví lepšieho človeka. Preto ak stretnete niekoho, s ktorým si rozumiete, neohŕňajte nosom nad tým, že má „iba“ maturitu. Žiadne tri písmenká pred menom nie sú zárukou dobrého partnerského života. Dôležitý je spoločný pohľad na život, to je oveľa viac, než vysokoškolský diplom.

List vlastníctva

Teraz trošku pichneme do osieho hniezda. Sú ženy (a nie je ich málo), ktoré vyžadujú od partnera finančné zabezpečenie. Nechcú za partnera niekoho, kto býva v podnájme či u rodičov. Chcú, aby im dokázal, že sa dokáže o rodinu postarať. A to najlepšie bankovým výpisom, na ktorom bude slušná suma, či listom vlastníctva s nehnuteľnosťou vo vychýrenej lokalite. Ženy, spomaľte! Veď hniezdočko lásky si môžete vybudovať spolu.

Náboženstvo

O politike a náboženstve sa síce nemá hovoriť, no dnes urobíme výnimku. Každý má za svoj názor na duchovný aspekt života. Všetci však vieme dosvedčiť, že radenie sa k nejakému náboženstvu automaticky nerobí dobrých ľudí. Tými sa musíme stať. Každodennou prácou na sebe, krotením zlých vlastností, a najmä to dobro musíme ukázať v prístupe k iným ľuďom. Preto ak muž, ktorý vám vstúpil do života, vyznáva iné náboženstvo, nemusí to byť prekážkou. Základom je tolerancia. Potom pôjde všetko ako po masle.

Sociálny status

Photo by Andrew Neel on Unsplash

„Keď vy inžiniera, tak my právnika!“ Aj vám vyvolá táto kultová veta úsmev na tvári? Tak to ste na tom dobre, neverili by ste však, koľko ľudí je presvedčených o tom, že musí randiť len s niekým so správnym socio-ekonomickým statusom. Pre fungujúci vzťah však vôbec nie je podstatné, akej profesie je váš partner. Ak ju vykonáva čestne a svedomito, všetko je v poriadku.

Manželstvo

Od detstva máme v sebe zakonzervovanú predstavu o krásnej svadbe a manželovi, ktorý nás po celý život bude nosiť na rukách. Môže byť, prečo nie? Ale neodmietajte partnera len preto, že sa jednoducho necíti na manželstvo. Niekedy má vzťah „bez papiera“ omnoho viac výhod. Obaja partneri sa musia o vzťah oveľa viac starať, pretože sa nepovažujú za svoj majetok. Samozrejme, aj manželstvo môže byť nádherné. Avšak oficiálny status partnerstva nie je zárukou ničoho. To dokazuje aj vysoká rozvodovosť.

Pri hľadaní partnera kašlite na kritéria. Riaďte sa svojím srdcom. To vás privedie k tomu správnemu človeku.

Pozri aj: Vo svete existujú len 3 typy vzťahov. Ktorý je ten váš?

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov