Foto: pixabay.com

Viete, aké je vaše životné číslo?

Ak veríte v astrológiu, je takmer isté, že veríte aj v numerológiu — teda v to, aký vplyv na nás majú jednotlivé čísla. Úplne najvýznamnejším je v tomto ohľade dátum nášho narodenia. Vedeli ste, že si z neho môžete vypočítať svoje životné číslo?

Článok pokračuje pod videom ↓

Viac o tomto zaujímavom koncepte napísali The Minds Journal a Bustle. 

Ako si vypočítať životné číslo?

Životné číslo je jednociferným číslom, ktoré vám pomôže lepšie pochopiť seba, vaše hodnoty, vašu životnú cestu, ale napríklad aj váš ľúbostný život. 

A ako ho zistíte? Je to veľmi jednoduché, najlepšie si to vysvetlíme na konkrétnom príklade. 

Povedzme, že ste sa narodili 17. júna 1991. 

Rok: 1+9+9+1 = 20 = 2 + 0 = 2

Mesiac: 0 + 6 = 6

Deň: 1 + 7 = 8

Vždy teda spočítavate, kým nedostanete jednociferné číslo. Ak máte jednociferné čísla pre deň, mesiac i rok, spočítate aj tie, v tomto prípade teda:

2 + 6 + 8 = 16 = 1 + 6 = 7

Vaším životným číslom by teda bola sedmička. Teraz sa ale poďme pozrieť na to, čo o vás toto číslo prezrádza a taktiež na to, s akými číslami ste najviac kompatibilní, čo sa týka dlhodobého vzťahu. 

Životné číslo 1

Ste prirodzeným vodcom, ktorý je pracovitý, nezávislý a ambiciózny. Niekedy sa však snažíte byť až príliš dominantný. Najviac kompatibilní ste s ľuďmi s číslom 3, 5 alebo 6.

Životné číslo 2

Ste doslova “mierotvorcom”, ktorý je empatický, emocionálne intuitívny a takisto máte nejaké umelecké nadanie. Dokážete si poradiť aj s tými najnáročnejšími životnými výzvami. Dokonale sa k sebe hodíte s ľuďmi s číslom 6, 8 alebo 9. 

Životné číslo 3

Ste umeleckou dušou, ktorá je komunikatívna, nezávislá a kreatívna. Niekedy ste ale až príliš chaotický. Dokonalú zhodu vytvoríte s ľuďmi s číslom 1, 5 alebo 7.

Photo by Nesrin Danan from Pexels

Životné číslo 4

Ste veľmi organizovaným človekom, ktorý má vo všetkom systém a nohami sa drží pevne na zemi. Ste realistom a tvrdo pracujete na svojich snoch. Najviac sa k sebe hodíte s osobami s číslom 1, 7 a 8. 

Životné číslo 5

Máte slobodného ducha a ste veľmi dobrodružný, napriek tomu ste ale veľmi diplomatický a dokážete sa prispôsobiť každej situácii. Ste tiež verným partnerom. Najviac sa k sebe hodíte s ľuďmi s číslom 1, 3 alebo 7. 

Životné číslo 6

Radi sa staráte o druhých — ste orientovaný na rodinu a ste veľmi súcitný a spoľahlivý. Máte v sebe veľa lásky, ktorú túžite dať druhým. Najlepšiu zhodu vytvoríte s ľuďmi s číslom 1, 2, 8 alebo 9.

Životné číslo 7

Ste veľmi duchovne založený a vaším poslaním je hľadať akúsi vyššiu pravdu. Máte dobre vyvinutú intuíciu a radi všetko analyzujete. K druhým ale bývate dosť rezervovaný. Najviac sa k vám hodia ľudia s číslom 3 alebo 5. 

Životné číslo 8

Máte podnikateľského ducha — ste veľmi silná osobnosť, ktorá je zodpovedná a disciplinovaná. Ste veľmi ambiciózny a dosiahnete všetko, čo si zaumienite. Najviac sa k vám hodia ľudia s číslom 2, 4 a 6.

Životné číslo 9

Ste veľmi chápavým človekom, ktorý má zmysel pre spravodlivosť a napĺňa ho, keď môže pomáhať druhým. Milujete však samotu a niekedy ste veľmi “tajnostkárský”. Dokonalú zhodu vytvoríte s ľuďmi s číslom 2 alebo 6. 

themindsjournal, bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov