Foto: The Minds Journal

Vidíte lístie, korene alebo pery?

Okolo roku 1950 predstavili Meyer Friedman a Ray Rosenman teóriu, podľa ktorej je každý z nás buď typom osobnosti A, alebo typom osobnosti B. Osobnosti typu A sú viac motivované, dokážu sa lepšie sústrediť a sú ambicióznejšie. Zároveň je ale viac pravdepodobné, že budú viac vystresované a náchylnejšie na duševné choroby. Naopak, osobnosti typu B sú viac uvoľnené, nemajú tak jasné ciele a život nechávajú len tak plynúť. Zažívajú tak menej stresu a ich zdravie je na tom celkovo lepšie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tento test, ktorý uverejnil portál The Minds Journal vám pomôže zistiť, ktorým typom ste pravdepodobne vy. 

Čo ste uvideli na tomto obrázku ako prvé? 

Foto: The Minds Journal

Lístie

Ak upútali vašu pozornosť ako prvé práve listy, je takmer isté, že ste osobnosťou typu A. Ste veľmi ambicióznym človekom a neustále sa snažíte dosiahnuť nejaký cieľ. Akonáhle sa vám to podarí, už si stanovujete ďalší. To je síce všetko skvelé, avšak malá rada pre vás — naučte sa niekedy spomaliť a vychutnať si prítomný okamih. Vychutnajte si západ slnka, prechádzku v prírode alebo hoci len kávu na balkóne. Dosiahnuť cieľ je skvelé, ale ešte úžasnejšie je vychutnať si aj samotnú cestu. 

Korene

Ak vás ako prvé upútali korene, ste akýmsi stredom medzi typom osobnosti A a B. Ste síce organizovaným a ambicióznym človekom, ale niekedy vám robia naprieky vaša zábudlivosť či lenivosť. Niekedy sa ale nebojte zahĺbiť do seba a zamyslieť sa nad tým, či by ste typom A len nechceli byť akosi “nasilu” — aby vás okolie považovalo za úspešného a neustále zaneprázdneného človeka. Nie je nič zlé na tom, ak sú vaše priority nastavené inak. 

Pery

Všimli ste si ako prvé pery? V tom prípade budete zrejme typom osobnosti B. Užívate si život naplno, no veľakrát sa pristihnete pritom, že vlastne ani neviete, kam sa tým prúdom nechávate unášať. Skúste preto trocha viac popracovať na rovnováhe, ktorá by vám dovolila aj si život užívať, ale zároveň doň aj vniesť nejaký zmysel a organizáciu. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov