Nemusíte byť ako ostatní. Každý má svoju cestu. To sa týka aj ľúbostného života.

Nemusíte sa nikomu spovedať a nemusíte nikomu vysvetľovať, prečo ste ešte nemali vážny vzťah. Ani potenciálnemu partnerovi či partnerke, s ktorými si vyjdete na prvé rande. Všetci si prechádzame kadečím. A aj keď sa tieto veci okoliu môžu zdať nejaké čudné či neštandardné, sú celkom v poriadku. Preto sa za ne nemusíte hanbiť, ani sa za ne pred nikým ospravedlňovať. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 8 naoko nezvyčajných situácií, za ktoré sa možno trošku hanbíte. No tento nepríjemný pocit čím skôr vytesnite z hlavy. Zažíva ich mnoho ľudí, určite v tom nie ste sami.

#1 Ešte nikdy ste nemali „normálny“ vzťah

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Nič sa nedeje. To, že ste ešte nikdy neboli v klasickom vzťahu, predsa nič neznamená. Vôbec to neznižuje vašu hodnotu. To najhoršie, čo môžete spraviť je, že si budete bývalých partnerov vymýšľať. Lož má krátke nohy. Na to netreba zabúdať.

#2 Ste dlhodobo bez sexu

Ani z toho netreba robiť žiadnu vedu. Niekomu vyhovuje jednorázový sex v období, keď je bez vzťahu. Ak však máte v sebe morálne zábrany, určite nechoďte proti svojmu pocitu. Radšej si počkajte na pekné milovanie, než by ste sa mali oddávať náhodnému sexu.

#3 Ste sami, zatiaľ čo všetci navôkol sú zadaní

Photo by Tiago Rosado on Unsplash

Aj to prežijete. Možno sa niekedy pri spoločných výjazdoch cítite ako piate koleso na voze, no i tak si môžete užiť zábavu. Obdobie, kedy ste single, môžete na druhej strane využiť na sebarozvoj, čo rozhodne nie je na zahodenie.

#4 Ešte stále ste panna/panic

Aj vplyvom médií sa neraz absencia straty nevinnosti vníma ako handicap. Nie je však dôležité mať na konte desiatky sexuálnych partnerov či ísť „na to“ len preto, aby ste to mali čo najrýchlejšie za sebou. Prvý sex by mal byť niečím výnimočným. Preto si ho nechajte pre niekoho skutočne výnimočného.

#5 Vždy ste dostali kopačky

Photo by Noah Silliman on Unsplash

To je veľmi ťažké priznať nielen pred okolím, ale aj pred sebou. Ak ste viacnásobne dostali kopačky, môžete mať pocit vnútorného zlyhania. Všetko, čo sa vám však dialo, môžete brať ako skúsenosť, nie ako zlyhanie. Ak ste si za rozchody mohli sami, viete, čo ste pokazili. A nabudúce sa môžete rovnakým chybám vyvarovať.

#6 Nie ste až takí skúsení

Milostná oblasť je nepreskúmané pole. Aj keď niečo nejde podľa vašich predstáv či predstáv partnera/partnerky, neznamená to, že sa to spoločne nemôžete naučiť. Sex je hra. Netreba sa riadiť žiadnymi príručkami ani ho brať príliš vážne. Sami objavíte, čo vám bude najviac vyhovovať.

#7 Necítite sa na vážny vzťah

Photo by Pete Bellis on Unsplash

Ak vám vyhovuje samota a nechcete ju meniť, skutočne nemusíte nikomu vysvetľovať, prečo je to tak. Nenúťte sa do vzťahu len preto, že to od vás očakáva okolie či potenciálny partner či partnerka. Takýmto spôsobom budete sklamaní obaja. Nebude to fungovať. Ak chcete byť sami, užite si to. Je to len a len vaša voľba.

#8 Chcete len spoločnosť, nie sex

Možno hľadáte len niekoho, s kým si môžete zájsť do kina či na túru. Ak však idete niekam s človekom opačného pohlavia, akosi automaticky sa očakáva aj sex. Ak však nechcete prekročiť určité medze, je to absolútne v poriadku. A druhá strana by to mala rešpektovať.

Pozri aj: Výskum dokázal, že ľudia s touto vlastnosťou majú najaktívnejší sexuálny život. Máte ju aj vy?

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov