Ako by ste sa rozhodli vy?

Anna Whitehouse je londýnskou blogerkou, ktorá sa v metre rozhodla uskutočniť zaujímavý sociálny experiment. “Vyrobila” si falošné tehotenské bruško a v metre sledovala, koľkí ľudia jej ponúknu miesto. Výsledok vás však pravdepodobne dosť nepríjemne prekvapí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Samotná Anna v súvislosti s výsledkami tohto experimentu upozornila na to, že aj keď je už matkou dvoch detí, tehotenstvo nepovažuje za žiadnu “chorobu” či slabosť.

Išlo jej len o to, aby poukázala na skutočnosť, že ženy v tehotenstve sú veľmi zraniteľné a už len vďaka takej maličkosti, akou je poskytnutie sedadla v metre, vo vlaku či v električke sa môžu cítiť oveľa komfortnejše – a to ako fyzicky, tak i psychicky.

Týmto nezvyčajným sociálnym experimentom však zistila to, že z 10 ľudí sediacich v metre ignorovalo ženu s neprehliadnuteľným tehotenským bruškom až 6 ľudí. Dôvod? Boli príliš zaneprázdnení svojimi smartfónmi.

Z ich “bubliny” ich dokázalo dostať až to, keď ich Anna oslovila alebo sa jej s nimi po dlhšom čase podarilo nadviazať očný kontakt. Ak ich oslovila prvá, miesto na sedenie jej bez problémov uvoľnili.

To, ako celý experiment prebiehal, si môžete pozrieť na tomto videu. Možno si naňho pri ďalšej ceste vlakom či autobusom spomeniete…

Pozri aj: Dokážete sa niekomu pozerať do očí 10 minút vkuse? Ak to vydržíte, stane sa táto zvláštna vec

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov