Foto: Photo by Christopher Ott on Unsplash

Niekedy je aj iné východisko.

Každý, koho už niekedy trápila úzkosť, veľmi dobre vie, aká dokáže byť nepríjemná. V mnohých prípadoch je nevyhnutné riešiť ju s odborníkom a nasadiť potrebnú medikamentóznu liečbu, no niekedy sa to ešte dá riešiť aj inak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako, o tom už viac napísal portál The Minds Journal a Healthline. 

#1 Meditácia

Skúšali ste už niekedy meditačné cvičenia, alebo jednoducho len niekoľkominútovú, nikým a ničím nerušenú meditáciu? Ak nie, mali by ste to určite napraviť. Zostanete veľmi príjemne prekvapení, aké upokojujúce účinky má na myseľ. Na internete si nájdete množstvo návodov, ako na to, rovnako ako množstvo hudby, ktorú si k tomu môžete pustiť. 

#2 Cvičenie

Áno, vieme, že rozhýbať sa, keď ste na tom psychicky zle, je veľmi náročné. Verte však, že ak sa vám to podarí, prvé účinky pocítite už o niekoľko minút na to, a ľutovať určite nebudete. Vaše telo zaplavia endorfíny, a lepšie sa budete cítiť ešte niekoľko hodín po konci cvičenia. 

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

#3 Písanie

Pre úzkosť je typické to, že ju sprevádza obrovský pretlak myšlienok, ktoré nedokážete dostať von zo svojej hlavy. Skúsili ste ich už ale niekedy dať na papier? Ide o skvelé cvičenie, ktoré vám v tom najhoršom naozaj môže pomôcť. “Vypísať sa” má totiž naozaj preukázateľné terapeutické účinky. 

#4 Vyskúšajte aromaterapiu

Vône ovplyvňujú našu náladu a naše myslenie oveľa viac, ako by sme si možno mysleli. Výber tej správnej vône vám môže pomôcť upokojiť sa, znížiť tep či zlepšiť náladu. Pri úzkosti sú skvelou voľbou napríklad vône bergamot, levanduľa, grapefruit či ylang ylang. 

#5 Pite kamilkový čaj

Táto štúdia dokázala, že pitie kamilkového čaju dokáže človeku priniesť úľavu aj pri úzkostnej poruche. Voľnopredajné sú napríklad aj kamilkové kapsule, ktoré sú skvelé na upokojenie nervov, a nejedna štúdia dokázala, že naozaj fungujú. 

themindsjournal, healthline
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov