Ak niekto podvádza, tak je logické, že sa bude chcieť vyhnúť nepríjemným otázkam. Pretože vie, že sa na ne nedá odpovedať tak, aby nezranil druhého človeka.

Nevera je stará asi ako ľudstvo samo. Ľudia podvádzali, podvádzajú a s najväčšou pravdepodobnosťou podvádzať aj budú. Ak sa medzi vami a vášho partnera vopchal niekto tretí, určite to budete cítiť. Najmä ak ste spolu nejaký ten piatok a máte už čo-to prežité. Keď máte pochybnosti o partnerovej poctivosti, treba sa pýtať. Najlepšie také otázky, ktorými trafíte rovno do čierneho.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je podľa psychológov 5 otázok, pri ktorých sa neverník bude snažiť všemožne vyhnúť odpovedi.

#1 Prečo si nedvíhal telefón?

Photo by rawpixel on Unsplash

Pretože sa nachádzal v horizontálnej polohe a bol príliš zaneprázdnený inou ženou. To vám však sotva prezradí. Určite však spozorujete, že sa začne vykrúcať. Bude sa vyhovárať na všetko možné. Že si mobil zabudol v aute, že nevie, kde mu hlava stojí, že mal dôležitú poradu. Pravdou je, že väčšinu veľmi dobre vie, kde má telefón. Najmä ak z neho doma neodlepí zrak.

#2 Prečo si sa zmenil?

Photo by Jesper Aggergaard on Unsplash

Jednoducho si všimnete, že sa váš partner začne správať trošku inak. Možno začal behať, hoci ste ho predtým mali problém dostať z gauča. Alebo sa začal venovať nejakému neobvyklému hobby. Je jasné, že sa mení na úplne iného človeka. Ak to prišlo z ničoho nič, zbystrite pozornosť. Pravdepodobne chce na niekoho zapôsobiť. Možno dokonca budete mať pocit, že žijete s absolútne iným človekom. A prečo to robí? Na to vám nebude chcieť ani vedieť odpovedať. Ak si však naozaj vstúpil do svedomia a chce svoj život zmeniť k lepšiemu, určite nebude mať problém vám to povedať. A možno sa i vy pridáte k jeho novému štýlu.

#3 S kým si bol? Kde si bol?

Photo by Christian Gertenbach on Unsplash

Táto otázka je vo fungujúcom vzťahu vskutku nevinná. Pretože ak máte čisté svedomie, nebudete mať problém odpovedať, že ste si vybehli do supermarketu, na kávu či k mame. Ale ak nemáte čisté svedomie, ťažšie sa vám bude hľadať vhodná a uveriteľná odpoveď, preto sa ten, čo podvádza, všemožne snaží odpovedi vyhnúť. Ak sa to stane zvykom, je to neklamný znak toho, že niečo skutočne tají. A pravdepodobne to bude nepríjemné prekvapenie.

#4 Čo sa deje?

Photo by Akhil Lincoln on Unsplash

Táto otázka príde na pretras práve vtedy, keď si všimnete, že váš partner sa zmenil, a to nielen navonok, ale aj vnútorne. Namiesto optimistického, otvoreného chlapa, ktorý by kedysi za vás aj dýchal, máte vedľa seba človeka, ktorý sa čoraz viac zamotáva do svojich klamstiev a tajností. „Čo sa vlastne deje?“ Na túto jednoduchú otázku býva odpoveď nielen zložitá, ale aj bolestivá.

#5 Ako bolo v práci?

Photo by Janko Ferlič on Unsplash

Podľa expertov pomerne veľké množstvo nevier vzniká práve na pracovisku. Je to normálne, s kolegami trávime neraz viac času, než s rodinou. Partner vám nemusí zákonite všetko zavesiť na nos, najmä ak má v práci určité problémy, s ktorými vás nechce zaťažovať. Ale ak vám dlhodobo odmieta odpovedať na túto otázku a všetko zahmlieva, jedným z dôvodov jeho mlčania môže byť práve nevera.

Pevne veríme, že to nebude váš prípad.

Pozri aj: Nevera je stará ako ľudstvo samo. Toto je 8 najčastejších dôvodov, prečo sa jej dopúšťame

elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov