Foto: Photo by David Garrison from Pexels

Úprimnosť je dnes veľmi vzácnou komoditou…

Každý by sa chcel obklopovať úprimnými ľuďmi, no len málokto o sebe môže naozaj povedať, že on sám je úprimným človekom. Ako ste na tom vy? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Learning Mind priniesol zoznam 6 vlastností, ktorými disponujú len tí najúprimnejší ľudia. 

#1 Majú veľmi pokojný tón hlasu

Nemusí to byť samozrejme pravidlom, no vo všeobecnosti platí, že ak niekto zvýšil tón hlasu, pokojne to mohlo byť preto, že ste ho práve prichytili pri klamstve. Človek, ktorý nie je nervózny, a je pokojný, nemá prečo kričať, úprimní ľudia majú preto zvyčajne veľmi pokojný tón hlasu. 

#2 Niekedy môžu pôsobiť drzo

Na nič sa nehrajú a pred nikým sa nepretvarujú. Vždy povedia pravdu – aj keď bolí, a na to väčšina ľudí nie je zvyknutá. Často sú preto označovaní za nezdvorilých či drzých. 

#3 Sú veľmi dobrými priateľmi

Nemusíte sa pri nich obávať toho, že len čo sa otočíte, uštedria vám ranu do chrbta. Týchto ľudí spoznáte aj podľa toho, že okruh ich priateľov sa nemení každých pár týždňov či mesiacov, ale priateľstvá si udržiavajú roky. 

Foto: Photo by Elle Hughes from Pexels

#4 Majú pevné hodnoty

Sú nielen skvelými zamestnancami, ale aj skvelými partnermi, pretože majú naozaj stabilný hodnotový systém, o ktorom sú pevne presvedčení, a preto im nerobí žiaden problém riadiť sa ním. Sú totiž úprimní nielen voči druhým, ale predovšetkým aj voči sebe. 

#5 Majú “hrošiu kožu”

Ľudia, ktorí hovoria pravdu, nepatria k tým najobľúbenejším. Preto si museli časom “vypestovať” hrošiu kožu – aby sa obrnili voči tomu, čo im ľudia za ich úprimnosť hovoria. Aj tak im to však stojí zato. 

#6 Nezaujímajú sa o názor druhých

Záleží im len na tom, čo si pomyslia o sebe, keď sa na seba pozrú do zrkadla. Ak sú so sebou spokojní, to, čo si myslia druhí, ich naozaj vonkoncom nezaujíma. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov