Foto: Photo by Anderson Miranda from Pexels

Tu je hneď niekoľko dôvodov, prečo je to tak.

Sklamanie, smútok, trápenie a bolesť nám síce dávajú tie najnáročnejšie, avšak zároveň tie najdôležitejšie životné lekcie.

Článok pokračuje pod videom ↓

Každý z nás už niekedy zažil obdobie, kedy nedokázal kontrolovať svoje slzy, kedy mu srdce zvierala úzkosť, a kedy bolo zúfalstvo tou najsilnejšou a možno aj jedinou emóciou, ktorú cítil. Mali ste pocit, že váš mozog zamrzol, a takto ste sa zožierali niekoľko dní, týždňov či dokonca mesiacov. Nakoniec ste si sľúbili, že si už nikdy nedovolíte klesnúť až na také dno, no stačilo ďalšie sklamanie a vy ste sa v podobnom stave ocitli opäť. 

Je to smutné, no žiaľ je to tak. Ľudia sa voči nám veľakrát správajú hlúpo. Bez rešpektu. Bez akejkoľvek úcty. A je prirodzené, že najviac to zabolí pri človeku, na ktorom vám naozaj úprimne záleží. V takejto situácii je však najdôležitejšie, aby ste si uvedomili, že takéto správanie nevypovedá o vašej hodnote, ale o hodnote človeka, ktorý sa voči vám zachoval takto. 

Photo by Andrei Lazarev on Unsplash

Časom sami vidíte, že tie najdôležitejšie zmeny vo vašom živote, ktoré z vás robia úplne iných – silnejších, odolnejších a lepších ľudí, nikdy neprichádzajú “v pokoji”. Vždy prídu skryté za nejakú katastrofu, ktorá váš život obráti naruby. Prídu so situáciami, ktoré vás prinútia plakať, trápiť sa a prosiť o to, aby sa to už celé skončilo. Budete pri nich musieť čeliť svojim démonom, strachom a slabostiam. Prídu ako víchrica a zmetú vo vašom živote všetko, v čo ste verili a dúfali. Nakoniec však zistíte, že vám len vyčistili výhľad a posunuli vás o poriadny kus vpred – presne tam, kde ste chceli a mali byť. 

Áno, je to možno neférové, že keď sa máme niekam posunúť, v našom živote tomu predchádza poriadny hurikán. Ale vedzte – stojí to zato. A síce si nevyberáme, či trpieť chceme alebo nie, vyberáme si to, či sa akejkoľvek bolesti poddáme alebo nie. Berte však aj tie najhoršie obdobia ako chvíle, ktorú sú predzvesťou niečoho dobrého. Pretože tak to naozaj býva. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov