Autor fotky: Gabriela Cheloni na Pexels

Sebarozvoj a sebaláska. Existuje vôbec niečo dôležitejšie?

Napriek tomu, že obe z týchto dvoch vecí veľmi často zanedbávame, sú nesmierne dôležité. Dosiahnuť svoj plný potenciál môžeme len vtedy, ak sa budeme neustále rozvíjať a napredovať, a ostatní nás budú milovať len vtedy, keď budeme milovať seba samých.

Článok pokračuje pod videom ↓

Rozvíjať sa môžeme na viacerých úrovniach – mentálne, spirituálne, fyzicky ale napríklad aj finančne. Ak ste sebarozvojom doslova “posadnutí” (v dobrom zmysle slova), týchto 9 vecí, ktoré popísal portál Thought Catalog, vám bude dôverne známych. 

#1 Chcete byť lepší

Viete, že toho robíte viac ako možno 90 % ľudí, no aj tak chcete ešte viac. Každý deň sa chcete stať lepším človekom a každý jeden deň túžite porásť aspoň o jedno percento finančne, mentálne, spirituálne aj fyzicky. 

#2 Netrápite sa vecami, nad ktorými nemáte kontrolu

Veríte načasovaniu vesmíru. Máte jasné vízie a ciele a podnikáte mnoho krokov na ich dosiahnutie, no zároveň cítite, kedy idete doslova “proti prúdu”, a kedy vám niečo jednoducho nie je súdené. Už sa ale nestresujete nad tým, nad čím nemáte kontrolu. 

#3 Svoj život vnímate ako hru, nie ako film

Hry sú skvelé v tom, že dianie v nich dokážete ovládať, zatiaľ čo herecké výkony jednotlivých hercov vo filme neovplyvníte, rovnako ako jeho koniec. Vy ale viete, že váš život nie je film, a nie ste len jeho pasívnym pozorovateľom. Váš život je hrou a ovládač v rukách držíte vy. Vytvárate si svoju vlastnú realitu. 

#4 Viete, že váš život je vaším odrazom

Čo do sveta vysielate, to sa vám aj vracia späť. Takisto ste už veľmi dobre pochopili, že náš život nie je o tom, čo sa nám stane, ale o tom, ako k tomu pristúpime, a aký uhol pohľadu na danú vec zaujmeme. 

#5 Viete, že nič nie je dôležitejšie, ako vaše myšlienky

Viete, že celý váš život je ovplyvnený vašou mysľou. Veríte v zákon príťažlivosti i v silu vašich myšlienok. Životná skúsenosť vás už naučila, že práve naše myšlienky sú tým, čo tvorí a ovplyvňuje celý náš život. 

Photo by Vika Strawberrika on Unsplash

#6 Vyhýbate sa cynizmu i sarkazmu

Máte zmysel pre humor, ale cynizmus či sarkazmus idú mimo vás. Viete totiž, že vychádzajú z trpkosti a z demotivácie svojím vlastným životom, čomu sa vy zásadne vyhýbate. Naopak, vo všetkom sa snažíte nájsť niečo dobré a niečo pozitívne. 

#7 Nedržíte sa nasilu niekoho, s kým si už nemáte čo povedať

Ak je niekto toxický, alebo ak sa vaše záujmy už úplne rozišli, nevidíte najmenší dôvod na to, aby ste sa ďalej stretávali a navzájom sa oberali o čas. Už viete, že takéto vzťahy je jednoducho najlepšie prerušiť. 

#8 Viete, že si tvoríte svoju budúcnosť

Všetko, čo pre seba robíte – finančne, spirituálne, mentálne i fyzicky robíte pre to, aby ste dosiahli tú najlepšiu verziu seba samého, a pre lepšiu budúcnosť. Viete totiž, že si ju formujete vy. 

#9 Viete, že kým ste nevyhrali, nie je koniec

Ako sme už spomenuli, veríte v správne načasovanie a viete, že ak ste niečo, po čom túžite nezískali teraz, buď na to ešte nie je ten správny čas, alebo je na ceste k vám niečo oveľa, oveľa lepšie. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov