Photo by Mike Palmowski on Unsplash

Úspešné ženy majú spoločných týchto 6 vecí.

Doba, kedy dosahovali pracovné úspechy predovšetkým muži, je preč. Dnes majú už rovnaké možnosti aj ženy, a mnohé sa tejto príležitosti naozaj chopia. Vyžaduje si to však nielen obrovskú sebadisciplínu, ale aj kultiváciu určitých vlastností.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako uvádza aj portál Your Tango, viacero štúdií poukázalo na to, že ide o týchto 6 vlastností. 

#1 Je asertívna

Ak úspešná žena po niečom túži, jednoducho si ide za tým – bez ohľadu na to, čo ju to bude stáť a aké “obete” tomu bude musieť priniesť. Nerobí jej problém pracovať nadčasy alebo hoci tomu aj obetovať spánok, ak vie, že je to pre ňu to pravé. 

#2 Nie je submisívna

Dokázalo sa, že úspešné ženy v sebe majú istú mieru “agresie” – avšak pozor, nie tej fyzickej, ale mentálnej. Úspešná žena sa totiž nebojí nahlas povedať svoj názor alebo rázne sa postaviť za svoje myšlienky či nápady. Submisivita jej nič nehovorí. 

#3 Je empatická

Empatia dnes mnohým ľuďom chýba, preto je tak veľmi cenenou vlastnosťou. Úspešné ženy ju ale majú. Sú rázne, ale zároveň citlivé. Idú si za svojím, ale zároveň to robia čestne a nechcú nikomu ublížiť. Sú jednoducho empatické a vedia sa vcítiť aj do kože druhých. 

Photo by Umur Batur Kocak on Unsplash

#4 Jej ego ju nelimituje

So svojím egom sme v istom “boji” po celý život. Úspešná žena ale nedovolí, aby ju jej vlastné ego limitovalo alebo aby jej diktovalo, čo a kedy má robiť. Vie totiž, že vo svete, v ktorom sa pohybuje, by ju to len spomaľovalo. 

#5 Je odolná voči stresu

Stresu sa v dnešnej dobe jednoducho nedokážeme úplne vyhnúť, musíme sa len naučiť, ako ho redukovať a ako sa s ním naučiť žiť. Úspešná žena ale toto umenie ovláda dokonale. Aj ona je síce niekedy v strese, no ovláda techniky, ktoré jej ho pomáhajú zvládať. 

#6 Pracuje na svojej energii

Ľudia cítia našu energiu ešte predtým, ako začneme hovoriť. Úspešná žena si preto dáva záležať na tom, čo vyžaruje, a svoju energiu si stráži. Vie totiž, že je to jedna z najcennejších vecí, ktoré má. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov