Autor fotky: cottonbro na Pexels

Ak sa vám to niekedy stalo, viete, že to nie je nič príjemné.

Žiaden rozchod asi nikdy nie je príjemnou udalosťou, no faktom je aj to, že aj rozísť sa s niekým sa dá ľudsky. Niekedy sú dôvody rozchodu obom zrejmé, inokedy sa so svojou (ex)polovičkou porozprávate a vysvetlíte jej, prečo vzťah ukončujete. Čokoľvek je ale lepšie, ako keď vás niekt ghostne – teda sa s vami rozíde tak, že vás jednoducho zo dňa na deň začne ignorovať, prestane vám odpisovať, dvíhať telefóny a prípadne si vás zablokuje na všetkých sociálnych sieťach.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prirodzene to nie je nič príjemné, no je to tak veľká životná skúsenosť, že vás naučí týchto 7 lekcií. Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Svedčí to o dotyčnej osobe, nie o vás

Spočiatku to bude náročné, no s odstupom času si uvedomíte, že to nie ste vy, s kým niečo nie je v poriadku. Toto totiž nie je normálny spôsob, ako s niekým (s kýmkoľvek) ukončiť vzťah. 

#2 Neexistuje nič také ako zmiešané signály

Ľudia sa niekedy snažia zmierniť svoje utrpenie tým, že si povedia, že od danej osoby dostávali “zmiešané signály”, a že ešte aj s tým rozchodom si to možno rozmyslí. Musíte si ale uvedomiť, že nič také ako zmiešané signály neexistuje – buď s vami niekto byť chce, alebo nechce. 

#3 Nezáleží na tom, prečo sa daná osoba rozhodla takto

Je úplne prirodzené, že prvé týždne sa budete topiť v smútku z otázky “prečo”. Dôležité ale je, že toto vás nemusí vôbec zaujímať, a navyše, možno to nevie ani dotyčná osoba. Nezáleží na tom, prečo sa tak niekto rozhodol, ale na tom, že sa tak rozhodol. 

Autor fotky: Alisa na Pexels

#4 Už nebudete naháňať niekoho, kto o vás nestojí

Takáto skúsenosť vás naučí, že energiu a čas máte venovať iba niekomu, kto vám ich opätuje. Na vzťah totiž treba vždy dvoch a ak oň stojíte len vy, fungovať to nikdy nebude. 

#5 Nie každý dokáže brať vzťah vážne

Sú ľudia a ľudia. Niektorí sú dostatočne zrelí na to, aby dokázali byť v serióznom vzťahu, iní ešte do tohto štádia nedozreli, a niektorí, žiaľ, ani nikdy nedozrejú. Jednoducho sa musíte zmieriť s tým, že nie každý dokáže brať vzťah seriózne. 

#6 Tento vzťah by už nikdy nefungoval

Možno ste v začiatkoch dúfali, že dotyčná osoba sa vám ešte ozve a všetko bude ako predtým. Dnes už ale viete, že niekto, kto vám bol schopný spraviť toto, si vás vôbec neváži, a takýto vzťah by nefungoval. 

#7 Tá pravá osoba ešte len príde

Časom si uvedomíte aj to, že ak by to bola tá pravá osoba, nikdy by vás neopustila – a už vonkoncom nie takýmto spôsobom. Pochopíte tak, že na pravú lásku sa oplatí počkať.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov