Foto: Image by Devoka from Pixabay

Tieto citáty majú hĺbku, ktorá vás prekvapí.

Alica v krajine zázrakov a Malý princ majú niečo spoločné. Sú to síce rozprávky, a na svoje si v nich tak prídu aj deti, no v skutočnosti nesú oveľa hlbšie posolstvá pre dospelých. Veľkou “filozofkou” bola aj mačka Škľabka, ktorej vložil Lewis Carrol do úst skutočné perly. 

Týchto 7 výrokov mačky Škľabky, ktoré spísal portál Learning Mind, vám dá možno viac, ako výroky nejakého stredovekého filozofa. 

#1 “Nie som šialená. Moja realita je len iná, ako tá tvoja.”

Ak nezapadáte do davu, ľudia vás veľakrát označia za čudáka či za blázna – často len preto, že viete, vidíte či vnímate viac ako oni. Nenechajte sa tým však odradiť. To, že žijete v “inej realite” neznamená, že vy ste na nesprávnom mieste, zatiaľčo všetci sú na tom správnom. 

#2 “Ako sa dá utiecť od vecí vo vnútri našej hlavy?”

Môžete utiecť pred povinnosťami, môžete utiecť pred niekým, kto vám chce ublížiť, môžete utiecť od čohokoľvek okrem jedinej veci – svojich myšlienok. Môžete ich síce na chvíľu potlačiť, no nakoniec sa aj tak vždy vrátia. A budú sa vracať, kým neodstránite dôvod, prečo sa tak deje. 

#3 “Viem, kým som bola toto ráno, no odvtedy som sa už niekoľkokrát zmenila.”

Stalo sa vám už niekedy, že ráno ste sa cítili ako úplne iný človek, než večer? Ráno ste možno vstali s množstvom energie, elánu a ambícií, no večer ste sa už neprinútili ani navariť si večeru. Je to úplne normálne a nemusíte sa toho báť. Každý má viacero svojich “ja”, ide len o to, aby boli v rovnováhe. 

#4 “Si príliš naivná, ak si myslíš, že život je len o smiechu a o zábave.”

Mačka Škľabka v tom mala jasno. Život si samozrejme musíme vedieť užiť naplno, no nikto z nás nežije v zázračnej zemi s dúhami a jednorožcami. Niekedy jednoducho prídu aj ťažké dni, a treba im čeliť. Ich popieranie je toxickou pozitivitou, ktorá je veľmi škodlivá. 

#5 “Pre každé dobrodružstvo musíš spraviť prvý krok.”

Náš život je plný možností, no ak pred nimi budeme utekať a zatvárať dvere, nikdy si ich nebudeme môcť užit. Príležitostiam a dobrodružstvám jednoducho treba ísť naproti, a väčšinou to znamená vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. 

#6 “Jedinou zbraňou vo vojne proti realite je fantázia.”

Väčšina ľudí si neuvedomuje, akú obrovskú moc má naša fantázia a predstavivosť. Vôbec nie je náhodou, že tí najúspešnejší ľudia hovoria, že všetko, čo si dokážeme predstaviť, dokážeme aj uskutočniť…

#7 “Nie každý, kto blúdi, je aj stratený.”

Pravda je taká, že niekedy v živote jednoducho musíme “zablúdiť”, aby sme opäť našli tú správnu cestu. Dôležité je nestrácať nádej a dôverovať tomu, že všetko sa deje pre niečo. A nakoniec, zablúdiť je predsa niekedy skvelé. Nájdete tak miesta, o akých by sa vám ani nesnívalo…

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov