Foto: Photo by Cihan Oğuzmetin from Pexels

Nezabúdajte na týchto 7 pripomienok.

Udržať si motiváciu či dobrú náladu, vďaka ktorým sa môžeme považovať za šťastného človeka, je veľakrát naozaj náročné. Niekedy si však stačí prečítať nejakú vetu, ktorá síce na prvý pohľad pôsobí úplne jednoducho, no v skutočnosti skrýva tak veľa – ako napríklad týchto 7 pripomienok, ktoré uverejnil portál The Minds Journal. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak si ich budete pravidelne pripomínať, stanete sa vďaka nim šťastnejším človekom. 

#1 Tento moment je všetko, čo máme

Moment, ktorý sa práve teraz odohráva, je tým najväčším bohatstvom, ktoré máme. Je preto len na nás, ako ho využijeme – či negatívnymi myšlienkami, alebo radovaním sa zo života. 

#2 Všetko sa deje v pravý čas

Tí najšťastnejší ľudia na svete veria v načasovanie osudu. To, že niečo nedostanete hneď teraz ešte neznamená, že to nedostanete nikdy. Buď má pre vás osud pripravené niečo ešte lepšie, alebo to k vám príde neskôr. 

#3 Každý deň je novým začiatkom

Samozrejme vždy tu budú aj zlé dni, kedy sa nám nič nedarí. Pamätajte si však, že každý deň je úplne novým začiatkom – bez ohľadu na to, aký zlý bol včerajšok. 

Photo by Dziana Hasanbekava from Pexels

#4 Šťastie je niečo, čo vám nikto nemôže vziať

Samozrejme, že šťastie nám môžu prinášať aj materiálne veci, no o tie môžete zo dňa na deň prísť. Šťastie je ale stav mysle a naladenie našej duše – a tie vám nemôže vziať nikto. Schopnosť udržať si ho záleží od našej schopnosti reagovať na vonkajšie podnety a okolnosti. 

#5 Deje sa vám len to, čo dokážete zvládnuť

Áno, niekedy je toho priveľa. Vždy si však pamätajte na to, že NIKDY sa vám nestane nič, čo by ste nedokázali zvládnuť. Len si spomeňte na všetko, čo ste zvládli doteraz – rovnako zvládnete čokoľvek, čo si zaumienite. 

#6 Nenechajte sa ovplyvniť názormi iných

To, akým človekom ste vo svojom najhlbšom vnútri, viete len vy sami. Nenechajte sa ovplyvniť tým, čo o vás hovoria ľudia, ktorí vás ani poriadne nepoznajú. Ak na vás niekomu záleží, takýmito klebetami sa aj tak nenechá ovplyvniť. 

#7 Neznižujte svoje nároky

Každého spraví šťastným niečo iné. Ak si myslíte, že vaše “nároky na šťastie” sú vysoké, je to v poriadku. Neznižujte ich. Robte pre svoje šťastie presne to, čo potrebujete – bez akýchkoľvek výčitiek svedomia. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov