Foto: Photo by Keegan Houser from Pexels

Prinášajú vám viac starostí ako radostí.

To, že sa niekoho rozhodnete odstrihnúť zo svojho života neznamená, že ho nenávidíte, alebo že sa naňho hneváte. Znamená to len to, že s touto osobou si už viac nemáte čo povedať, a v živote vám viac berie ako dáva. 

To, o ktorých 6 ľudí ide, popísal portál Thought Catalog. 

#1 Ľudia, ktorých ste prerástli

Ľudia sa menia, a na niektoré “cesty” si väčšinu z nich zobrať nemôžete. Jednou z takýchto ciest je aj cesta vašej transformácie, kedy osobnostne či duchovne vyrastiete, a stane sa z vás úplne nový človek. Mnohých ľudí vtedy prerastiete, a budete cítiť napätie, ktoré medzi vami vzniká, pretože oni ostali tam, kde boli. Nie je žiadnym hriechom takéto vzťahy opustiť. 

#2 Ľudia, pri ktorých sa cítite nekomfortne

Pri niektorých ľuďoch sa cítite jednoducho zle – a možno ani nedokážete racionálne vysvetliť, prečo. Jednoducho z nich ide nejaká zlá energia, ktorej sa zbavujete ešte dlho po vašom stretnutí. Nemusíte to analyzovať a zisťovať, kde je problém – ak je to dlhodobé, takýmto ľuďom je najlepšie vyhýbať sa. 

#3 Ľudia, ktorí ublížili tým, ktorých milujete

Máte právo hnevať sa na takúto osobu, aj keď neublížila priamo vám, a máte plné právo rozhodnúť sa, že ju vo vašom živote nechcete. Nikomu nie ste nič dlžní, a ak sa niekto správa pekne k vám, neznamená to, že musí byť dobrým človekom. Uprednostniť niekoho, koho máte naozaj radi, má pre vás určite väčšiu hodnotu ako nejaký povrchný vzťah. 

Photo by Josh Hild from Pexels

#4 Ľudia, ktorí sa zmenili

Každý z nás sa po istých obdobiach mení, hovoríme však o ľuďoch, ktorí sa zmenili spôsobom, ktorí vám osobne nevyhovuje. Nie je správne takúto osobu odsúdiť – predsa len vyrástla a niečo ju k tej zmene muselo dohnať. A jej je takto možno lepšie. Ak si už však ďalej nerozumiete, nemá zmysel siliť to. 

#5 Ľudia s úplne odlišnými názormi

Každý má svoje názory a svoju pravdu, a síce je dobré neustále si ich rozširovať, no ak sa s niekým nezhodnete v tých najzásadnejších veciach, len sotva by ste spolu vedeli fungovať bez neustálych konfliktov. A takýto typ vzťahu berie energiu každému. 

#6 Ľudia, ktorí sa nikdy neozvú prví

Možno sa ozvete raz, päťkrát aj desaťkrát, no na jedenásty by sa už mohla ako prvá ozvať daná osoba. Ak to tak nespraví, je zrejmé, že o kontakt s vami nemá žiaden záujem, a v takom prípade je udržiavať takýto vzťah úplne zbytočné. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov