Foto: Photo by Dimitry Zub on Unsplash

Asi každý sa občas potrebuje uzavrieť sám do seba.

Stalo sa to v poslednom období aj vám? Možno to bolo v dôsledku nejakej negatívnej skúsenosti s ľuďmi, možno ste si potrebovali oddýchnuť, a možno ste len potrebovali viac priestoru na svoj osobnostný rast. Nech už to bolo akokoľvek, znovu sa svetu viac otvoriť má aj svoje výhody.

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich aj portál Thought Catalog. 

#1 Keď sa začnete pomaly otvárať svetu, uvidíte, ako si svetlo pomaly nachádza svoju cestu – ako keď pri východe slnka jemne presvitá cez žalúzie. Je to podobne krásny pocit. 

#2 Začnete nachádzať radosť a potešenie aj v tých najväčších maličkostiach, ktoré možno iní ľudia považujú za samozrejmosť. Začnete sa radovať aj z vecí, akými sú ranná šálka kávy či teplá posteľ. 

#3 Začnete nachádzať východiská a spôsoby riešenia aj pri problémoch, o ktorých ste si mysleli, že sú neriešiteľné. Uvidíte totiž, o koľko jednoduchšie to je, keď vám niekto ponúkne pomoc. 

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

#4 Uvidíte, že vždy je tu priestor na lásku, učenie sa nových vecí a na nové príležitosti. Bude vám tiež robiť radosť, ak bude niekto práve vďaka vám videný, vypočutý či dokonca milovaný. 

#5 Uvedomíte si, že síce nie vždy máme v rukách to, čo nám život prinesie, absolútne vždy máme plne pod kontrolou to, ako budeme na tieto výzvy reagovať. 

#6 Keď začnete ľudí pozorovať viac, uvedomíte si, že aj keď sa nesprávajú dobre alebo správne, správajú sa najlepšie, ako vedia. Aj keď je niekto napríklad nepríjemný, závistlivý či podlý, vedzte, že o tom nevie, jednoducho taký je. Je to jeho najlepšia možná verzia, preto sa na takéhoto človeka nemôžete hnevať. Je ale len na vás, či si ho vo svojom živote ponecháte alebo nie. 

#7 Keď začnete viac počúvať ľudí a ich príbehy, jednotlivé dieliky skladačky vášho sveta vám do seba začnú zapadať čoraz lepšie. Svet je totiž oveľa menší, než sa zdá. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov