Foto: Photo by Boxed Water Is Better on Unsplash

Máte ich aj vy?

Ak nie, nič si z toho nerobte – kedykoľvek si ich môžete osvojiť. Ak sa teda chcete stať obľúbencami spoločnosti, inšpirujte sa týmito tipmi. Spravia z vás človeka, ktorého si každý obľúbi už na prvom stretnutí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

To, aké vlastnosti majú extrémne obľúbení ľudia, popísal portál Your Tango. 

#1 Schvaľujú emócie iných, aj keď s nimi nesúhlasia. Keď sa im napríklad niekto blízky zdôverí s pocitmi, s ktorými nesúhlasia, aj tak sa mu snažia pomôcť alebo poradiť, a podporia ho. 

#2 Pýtajú sa dôležité otázky. Ľudia ich milujú aj preto, že vždy vedia, čo sa opýtať. Nudný small talk o počasí vám teda pri týchto ľuďoch nehrozí. 

#3 Udržiavajú priamy očný kontakt. Neuhýbajú zrakom a veľmi príjemná a prirodzená je aj ich reč tela. Taktiež si potrpia na tom, aby vás oslovovali krstným menom. 

#4 Nehrajú sa s telefónom. Je vrcholne neslušné byť na návšteve a hrať sa pritom so svojím smartfónom. Keď s niekým sme, mali by sme mu venovať plnú pozornosť. 

#5 Sú konzistentní. Nemusíte sa pri nich báť toho, že to, čo vám povedali dnes, už zajtra platiť nebude. Zmeny nemajú príliš v obľube, a týka sa to aj ich vlastnej osobnosti. 

Photo by Nicole Michalou from Pexels

#6 Nikým nemanipulujú. Keď vám rozpovedia nejaký príbeh, je to preto, že jednoducho chcú, a nie preto, že nasilu vo vás chcú vyvolať nejaké emócie, ako to majú niektorí ľudia v obľube. U nikoho nehľadajú sympatie ani uznanie. 

#7 Neprenášajú svoje problémy na iných. Je prirodzené, že každý má nejaké problémy a starosti, väčšina ľudí ich však žiaľ neustále prenáša na iných. Tí najobľúbenejší ľudia to však nerobia. Na nikom si svoju zlosť neventilujú a na nikoho neprojektujú svoje problémy. 

#8 Vyjadrujú sa jasne. Keď niečo chcú povedať, vždy sa vyjadria zrozumiteľne a absolútne jasne – tak, aby nevznikal priestor na žiadne domnienky či špekulácie. Za svojimi názormi si stoja, preto sa nepotrebujú vyjadrovať ani v hádankách. 

#9 Nesnažia sa “mudrovať”. Určite aj vy poznáte niekoho, kto každú debatu zvrhne na politiku, a neustále musí niekoho o niečom “informovať”. Tak presne toto tí najobľúbenejší ľudia nerobia. 

#10 Pôsobia sebavedomo. Nie sú “ukríknutí” a nie sú to ani ľudia, ktorí by ticho sedeli v rohu. Všade, kam prídu, z nich vyžaruje zdravé sebavedomie. 

#11 Nad nikoho sa nepovyšujú. Poznajú svoju hodnotu, no vonkoncom sa nad nikoho nesnažia povyšovať – práve naopak. Ak môžu, veľmi radi komukoľvek pomôžu. 

#12 Neustále na sebe pracujú. Majú vysoké ciele a vedia, že ich dosiahnu len tvrdou prácou. Preto sa jej neboja a pracujú na sebe 24/7. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov