Foto: Photo by David Garrison from Pexels

Nebude to jednoduché…

Na dôvere je najhoršie to, že ak nás raz niekto oklame, dôveru stratíme voči ľuďom vo všeobecnosti – nielen voči tomu jedinému človeku. A keď sa po rozchode zotavíme, je preto veľmi náročné opäť niekomu začať veriť a ísť do vzťahu.

Portál Thought Catalog popísal 7 vecí, ktoré sa vtedy dejú.

#1 Bude to trvať dlho

Je tak trochu zázrakom, že niekomu ste sa vôbec rozhodli dôverovať. Bude to však beh na dlhú trať a zvládne to len niekto, kto má o vás naozaj záujem. Potrvá totiž veľmi dlho, kým mu začnete dôverovať.

#2 Hrozí vám veľa nedorozumení

Keď vás raz niekto podrazil, bude to vo vás ešte veľmi dlho. Ak sa teda vaša nová známosť na niekoho dlhšie zahľadí, ak bude meškať, alebo ak sa bude usmievať na telefón, pre vás to budú varovné signály. Môže to však spôsobovať množstvo nedorozumení.

#3 Budete príliš úzkostliví

Možno vám bude vadiť, keď bude vonku pridlho, alebo spravíte scénu, ak sa vám dlhšie neozve. Viete, že do zdravého vzťahu to nepatrí, no žiaľ si nedokážete pomôcť.

Photo by Vera Arsic from Pexels

#4 Budete sa cítiť veľmi neisto

Aj keď by vám bola druhá osoba ochotná zniesť modré z neba, a aj keď to vy sami vidíte, jednoducho sa vkuse cítite neisto a myslíte si, že vás niekto opäť len využíva alebo klame.

#5 Všade budete vidieť hrozby

Stále budete mať pocit, že kamkoľvek sa vaša nová známosť pohne, je nejaká hrozba v podobe jeho ex alebo niekoho, kto si ho/ju chce “uchmatnúť” len pre seba. Hrozby tak budete vidieť aj tam, kde reálne nie sú.

#6 Nebudete vedieť, čo viac spraviť

Bude vás doslova zožierať pocit, že celý váš vzťah kazíte, no nebudete vedieť, čo robiť, aby ste to zmenili. Možno dokonca budete mať pocit, že čím viac robíte, tým je všetko horšie…

#7 Nakoniec ale prestanete porovnávať

Ak to s vami ale niekto myslí naozaj vážne, skôr či neskôr si uvedomíte, že tohto človeka nemožno s tým, kto vás sklamal, vôbec porovnať. A to bude moment, kedy si svoj vzťah začnete naozaj naplno užívať.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov