Autor fotky: Nurlan Tortbayev na Pexels

Trápi vás nedostatok sebavedomia?

Vďaka týmto 6 nasledovným trikom sa môžete tohoto problému raz a navždy zbaviť. Pomôžu vám totiž masívne nakopnúť vaše sebavedomie a sami uvidíte, že váš život naberie úplne nový rozmer – ako v pracovnej, tak i v súkromnej oblasti.

Článok pokračuje pod videom ↓

6 psychologických trikov na podporu sebavedomia spísal aj portál Your Tango. 

#1 Pripravte sa 

Či vás už čaká prvé rande, pracovný pohovor alebo nejaké dôležité stretnutie, vždy si vyčleňte dostatok času na dôkladnú prípravu. Dá vám to pocit, že máte celú situáciu plne pod kontrolou, čo vaše sebavedomie plne naštartuje. 

#2 Vystrite sa

Tak jednoduché, a pritom tak účinné. Vedeli ste, že keď sa hrbíme, náš mozog dostáva signál, že sa cítime veľmi nesebaisto a do tela sa začne vyplavovať stresový hormón kortizol? Naopak, keď zaujmete sebavedomé držanie tela a vystriete sa, do tela sa vyplaví testosterón, vďaka ktorému sa budete cítiť viac dominantne a asertívne. 

#3 Zamerajte sa na svoje prednosti

Každý je v niečom skvelý. Aké sú tie vaše prednosti? Dajte si záležať na tom, aby o nich ľudia vedeli a snažte sa na ne upozorniť. Je to naozaj obrovská podpora vášho sebavedomia.  

Autor fotky: Vinicius Wiesehofer na Pexels

#4 Zalovte v pamäti

Zaspomínajte si a nájdite vo svojej pamäti moment, kedy ste sa cítili zrejme najviac sebavedomo v celom svojom živote. Trik spočíva v tom, že keď si podržíte túto spomienku v mysli čo i len zopár sekúnd, vaše telo sa na ňu rozpamätá tiež a vy pocítite, že skutočne sa začínate cítiť rovnako. 

#5 Zvoľte si správny parfum

Opäť si zaspomínajte na to, aký parfum ste nosili v najlepšom období vášho života. Vône sa nám totiž spájajú s emóciami a veľmi výrazne ovplyvňujú to, ako sa cítime. Zvoľte si preto parfum, ktorý z vás spraví presne človeka, ktorým chcete byť.  

#6 Vizualizujte 

Umenie vizuálizácie má obrovskú moc. Trik tejto techniky spočíva v tom, že ak si budete veľmi živo predstavovať nejakú situáciu, vaša myseľ nebude vedieť, či sa práve skutočne odohráva, alebo si ju len predstavujete. Ak si teda budete vizualizovať seba ako toho najviac sebavedomého človeka pod slnkom, vedzte, že to skutočne začnete vyžarovať. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov